A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“A kollektív nyugat egy zord fantáziavilágban él” mondta az orosz külügyi szóvivő az RT-nek


A nyugati országok egy zord fantáziavilágban élnek, amely egy már hosszú évek óta tartó oroszellenes propagandára épül, mondta az általában szókimondó Marija Zaharova RT DE-nek, és ebben a felfogásban minden orosz kezdeményezés, beleértve coviddal kapcsolatosakat, egyből átpolitizálódik.


Ez a viselkedés a nyugattól nem igazán meglepő, magyarázta Zaharova Thomas Fasbendernek egy exkluzív interjúban, lévén hogy a nyugati országok már évek óta különleges erőfeszítéseket tesznek, hogy Oroszországot “agresszornak” állítsák be.

A már jó ideje folyamatosan hideg viszony a nyugat és Oroszország között a közelmúltban történt botrányok miatt a tetőfokára hágott, vázolta Zaharova, annak ellenére, hogy ezek a botrányok képzeletbeli eseményeken alapultak. Például a katonai gyakorlatok Oroszország dél-nyugati részén hisztériához, és ítéletnapi jóslatok egész hullámához vezettek több NATO országban, hogy háború lesz Oroszország és Ukrajna között, de ez nem így történt.

👉 “Nekem úgy tűnik, a nyugati partnereink szabadjára engedték a fantáziájukat. Olyan dolgokat látnak bele az eseményekbe amelyek nem léteznek, és azt nem veszik észre ami nyilvánvaló. Elképesztő, de tényleg, ez a fantáziavilág.”


👉 “Ha a tömegmédia éveken keresztül a vészharangot kongatja, és azt kommunikálja az embereknek, hogy Oroszország háborús uszító, amely ugrásra kész, akkor egy mindennapos orosz hadgyakorlattól az emberek könnyen megijednek.”


Zaharova szerint a sokéves nyugati kampány amely Oroszországot “agresszorként” mutatja be a koronavírus járvány elleni fellépésre is hatással volt. Ahelyett, hogy a nyugat együttműködött volna Oroszországgal, és megvette volna a világ első regisztrált covid-19 elleni vakcináját, a Szputnyik V-t, ehelyett rengeteg energiát pazaroltak arra, hogy a vakcina létezését tagadják, majd, hogy a hírnevét aláássák.

👉 “Jelentős kampány zajlott a vakcinánk ellen, amit a világ számára felkínáltunk. Kezeltük. Sajnos, sok ország, köztük EU tagállamok, közben pazarolták az időt,” mondta Zaharova. “Sok állam kapott a vakcinából, egyesek próba-alapon, de sok egyből elkezdte vásárolni. Sajnos az EU már megint saját magát bünteti, ahogy Prága tette a diplomatáinkkal.”


A jelenleg is tartó koronavírus járvány “megmutatta azokat a masszív problémákat amelyekkel az EU és általában a nyugat küszködik,” mert megvoltak az erőforrásaik arra, hogy kezeljék a vírust, de ennek ellenére ez nekik nem sikerült.

“Kiderült, hogy a vezetőink, vagyis, akik a világ vezetőinek mondják magukat, nem igazán azok, csak mellveregetők.”

Egy másik, még befejezetlen, botrány is a független cselekvésre való képtelenségre mutat–a kém affér, amelyet Prága indított. A Cseh Köztársaság megvádolta az orosz katonai hírszerzést azzal, hogy felrobbantottak egy lőszerraktárt 2014-ben. Prága, anélkül, hogy erre az állításra bármilyen bizonyítékot szolgáltatott volna, egy diplomáciai rágalomhadjáratot indított, és több orosz diplomatát kiutasított.

👉 “Megkapták amit akartak. Sőt, azt is meg kapták amiről még álmodni sem mertek. Szerintem amikor Prága elkezdte ezt a hazárdjátékot, nem számolt a következményekkel,”


– mondta Zaharova, és azt is hozzáfűzte, hogy nem valószínű, hogy a vita a Cseh Köztársaság saját kezdeményezése volt.

👉 “Kezdetben nem tudatosult bennük, hogy miben vesznek részt, mibe húzzák bele őket a nyugati felügyelőik. Amikor viszont rájöttek, akkor már túl késő volt, és akkor már nem léphettek vissza.”


A váratlanul kemény moszkvai válaszlépés, amely erősebb volt mint maga a provokáció, meglepte a cseheket.

“Ezért követnek el egyre abszurdabb lépéseket, és egymással ellentmondó nyilatkozatokat. Sok esetben mást ás mást mondtak a robbanással és az orosz-ellenes váddal kapcsolatban. A sok ellentmondó nyilatkozat a végén már csak lármának hatott,” tette hozzá Marija Zaharova.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések