A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A húsvéti ünnepek alatt 276 ezer főt oltottak be


A húsvéti ünnepek után kedden is megtartotta szokásos tájékoztatóját az Operatív Törzs.


A hosszú hétvégén 3949 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, mert megszegték a maszkviselési szabályokat – mondta Kiss Róbert az Operatív Törzs tájékoztatóján.

Házibuli, sörözők

Pénteken Budapesten az I. kerületi Filozófusok parkjában fiatalok egy csoportját büntették meg a maszk hiánya miatt. Vidéken egy virágboltot zártak be ideiglenesen. Vendéglátó üzemek esetében 16 személlyel szemben intézkedtek, vendéglátó helyet három esetben zártak be. Borsodban és Budapesten sörözők ellen intézkedtek, három helyet zártak be ideiglenesen.

3242 személy ellen intézkedtek közterületeken a kijárási tilalom megszegése miatt. Április 1-én a XIII. kerületben egy magánlakásban intézkedtek csendháborítás miatt, három személyt a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságoltak meg. Néhány órával később ugyanoda kellett visszamenjenek a rendőrök, mert folytatódott a buli és végül minden személy ellen intézkedtek. A II. és a VII. kerületben is házibulik miatt intézkedtek.

Folyamatos oltás

Müller Cecília országos tisztifőorvos elsőként köszönetét fejezte ki, mint mondta, négy nap alatt sokat tettek a járvány megfékezése érdekében azok, akik dolgoztak a oltópontokon, vagy oda szállítottak vakcinákat. Olyan is volt, hogy fogorvos segített az oltópontokon az ünnepek alatt.

276 ezer főt oltottak be az ünnep alatt, ez jelentős eredmény. Nyitottak új oltópontokat is, Budapesten 18 további szakrendelőben működött oltópont a hétvége során.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az oltás a járványból kivezető út. Mint mondta, rendkívül jó eredmény, hogy a 65 év felettiek 85%-a be van oltva, a 80 év felettiek körében ez az arány már 90% fölött van, emiatt csökken az idősek körében a fertőzöttek száma. Sok oltóponton már nem is várnak 65 év felettiek oltásra, de aki még nem regisztrált, azt továbbra is regisztrációra biztatja a tisztifőorvos, kiemelve, hogy az idősek hamarabb kapják meg az oltást.

A kistelepüléseken honvédségi buszok teljesítenek szolgálatot, például Komárom-Esztergom megyében, ez jelentősen megkönnyíti a kistelepüléseken élők beoltását. Szerdán 246 870 Pfizer-vakcina jön, ebből folytatják a pedagógusok beoltását.

A legfrissebb adatok szerint Magyarországon a beoltottak száma 2 432 313 fő, közülük 922 886 fő már a második oltását is megkapta. Ez azt jelenti, hogy a lakosság csaknem 25 százaléka kapott már oltást, az uniós átlag 12,7 százalék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések