A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„A gazdálkodó ember az egyik legnagyobb környezetvédő”


– Az LMP radikális környezetvédelmi politikával, a magyar gazdáknak ártva politizál, és csúsztatásaival veszélyezteti a magyar agráriumban dolgozókat, és a lakosság élelmiszer-ellátását – vélekedett napirend előtti felszólalásában Győrffy Balázs csütörtökön a parlamentben.


👉 – Az uniós green deal egy vágyvezérelt támadás a gazdák ellen, ami mögött nincs semmilyen hatástanulmány, és megemelkednének miatta az élelmiszerárak – közölte a Fidesz politikusa.


– A gazdálkodó ember, aki a természetben dolgozik, az egyik legnagyobb környezetvédő – fogalmazott a képviselő, aki szerint a magyar agrárium a járvány idején bizonyította életképességét, és soha nem látott források jutnak az ágazatnak a következő években. Győrffy Balázs arra kérte az ellenzéket, ne támadják a gazdákat.

👉 – Az LMP javaslata mind szakmailag, mind erkölcsileg elfogadhatatlan, és a járvány okozta válság idején rúg bele azokba, akik ellátják élelmiszerrel a magyarokat


– mondta Farkas Sándor államtitkár, és kiemelte, hazánk csak jól átgondolt szabályokat fogadhat el, amelyek megalkotásakor a várható hatásokat megfelelően elemzik. – Hazánk az uniós átlagnál kevesebb növényvédő szert használ, ezt figyelembe kell venni – emlékeztetett Farkas Sándor, és kiemelte, hogy a szakminisztériumnak számos programja van, amelyek a környezetvédelemhez járulnak hozzá.

👉 – A kormány számára fontos az állattenyésztő gazdák támogatása, az LMP gondolkodásától viszont távol áll a magyar emberek támogatása, és tevékenységük a riogatásban merül ki – fejtette ki az államtitkár.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések