A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bosnyákoknak elegük van a lassú oltási kampányból


Százak vonultak utcára Bosznia-Hercegovinában kedden, hogy elégedetlenségüknek adjanak hangot azért, mert véleményük szerint a kormány rosszul kezeli a koronavírus-járványt és képtelen megszervezni az országos oltakozást.


A tiltakozók szerint a kormánynak le kellene mondania, mert nem képes biztosítani a szükséges mennyiségű vakcinát, s míg máshol milliókat oltanak be, Boszniában eddig csupán a koronavírus-osztályokon dolgozó egészségügyi személyzet kapta meg a vakcinát.

A 3,3 millió lakosú Bosznia-Hercegovina 1,2 millió adag vakcinát rendelt a Covax nemzetközi oltóanyag-elosztó programon keresztül, ám az első, ötvenezres szállítmány – a Pfizer–BioNTech oltóanyagának 23 400 adagja, valamint az AstraZeneca vakcinájának 26 400 adagja – csupán a múlt héten érkezett meg. Bosznia korábban Szerbiától, Törökországtól és Kínától kapott összesen körülbelül százezer adag vakcinát.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma szerdára 1093-mal 177 506-ra növekedett. A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Bosznia-Hercegovinában pedig 99-cel 7046-ra nőtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések