Hirdessen itt

10.000 forintos címletű bankjegyeket is fénymásolt egy dombegyházi férfi


A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla fenntartotta az elsőfokon pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt elítélt dombegyházi férfi letartóztatását.


A Gyulai Törvényszék nem jogerős ítéletével a 29 éves férfit társtettességben elkövetett pénzhamisítás bűntette és felbujtóként elkövetett lopás bűntette miatt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte valamint elrendelte korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtását – olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A férfi és társai 2018. év végén házilagosan fénymásoltak 500, 1000 és 10.000 forintos címletű bankjegyeket, amelyekkel Békés megyei településeken több üzletben kíséreltek meg fizetni, részben sikerrel. A bűntársak Romániában is ismeretlen mennyiségű hamis bankjegyet hoztak forgalomba úgy, hogy abból fizették szórakozásukat, illetve azokat valódi készpénzre váltották.

Az elsőfokú ítélet ellen a letartóztatásban lévő férfi és védője jelentett be fellebbezést enyhítés érdekében. Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni – olvasható a közleményben.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a férfi letartóztatásának időszakos felülvizsgálatát és a kényszerintézkedés további fenntartását indítványozta a Szegedi Ítélőtáblának, amely a főügyészségi álláspontot osztva, a férfival szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés további fenntartását a szökés és elrejtőzés valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében szükségesnek látta. Az ítélőtáblai határozat még nem vált véglegessé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések