A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Véletlenül” tévéstáb jelenlétében állították elő Szájer Józsefet


A hazai balliberális sajtót bejárta szerdán a hír, miszerint Szájer József múlt novemberi, Brüsszelben történt előállításakor egy flamand tévé „éppen a helyszínen járt”, és majdnem fél évvel a botrány után nyilvánosságra is hozott felvételeket.


Ezeken az látható, ahogy a volt európai parlamenti képviselőt a rendőrök a falhoz szorítják és igazoltatják. A belga VTM televízió riportja szerda este kerül csak adásba, ám a Szájerről szóló rész már elérhető online.

👉 A szigorú belga kijárási tilalom közepette egészen kirívónak számít, hogy egész tévéstábok közvetítsék a rendőrségi razziákat.


A Telex.hu a riporterek jelenlétét azzal magyarázta, hogy azok „éppen a helyi rendőrök munkájáról készítettek dokumentumműsort”. A Euronews ennél valamivel bővebben pedig úgy „értesült”: a tévéstábnak fogalma sem volt róla, hogy aznap este a Fidesz egyik alapítójával szembeni intézkedésnek voltak a tanúi. „A rendőrök munkáját követve érkeztek a helyszínre” – írták. A 24.hu sem bocsátkozott részletesebb magyarázatba: szerintük is annyi történt, hogy a VTM „épp a rendőrökkel forgatott”.

Lapunk írt róla korábban: Szájer József tavaly minden bizonnyal titkos­szolgálati művelet áldozata lett a belga fővárosban – az előre megtervezett, lejárató akció tényét a profi tévéstáb jelenléte, a most napvilágot látott felvételek is igazolják.

– Mint célszemély, nyilván maga is tett azért, hogy ilyen helyzetbe kerüljön – mondta Földi László a Magyar Nemzetnek az ügy kirobbanásakor. Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója kitért arra is: épp az eset idején, a magyar–lengyel jogállamisági vétó miatt volt hatalmas az érdekellentét az unió egyes tagállamai között, ez magyarázatot adhatott az akció időzítésre. Az EU-ban akkor a közel 1800 milliárd eurós keretköltségvetés és járvány miatti mentőalap sorsa forgott kockán.

👉 – Ilyen akcióra a politikának rá kellett bólintania. […] Az akció időzítése, illetve az, ahogy a sajtóban kiszivárogtatták az ügy részleteit, számomra teljesen egyértelművé teszi a történteket.


– húzta alá Földi László korábban.

Belgiumban egyébként valóban sok a rendőrségi razzia a szigorú korlátozó intézkedések idején: idén januárban negyvenkét embert találtak egy antwerpeni házibuliban, februárban pedig Brüsszel Saint-Gilles kerületében vonultak ki egy 36 fős rendezvényhez. Tavaly december végén egy 52 fő részvételével zajló szexpartit is lefüleltek egy Belgium délkeleti részén lévő városban.

👉 Egyik esetben sem kísérte tévéstáb az egyenruhásokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések