A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vb-selejtezők - Kazahsztánban javíthat a világbajnoki címvédő Franciaország


Az ukrán válogatott ellen játszott első fordulós döntetlen után vasárnap Kazahsztán vendégeként javíthat a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatának második körében a címvédő francia együttes.


Didier Deschamps szövetségi kapitány tanítványai toronymagas esélyesként kezdték a D csoport küzdelmeit szerda este Párizsban, és bár a szünetben 1-0-ra vezettek, végül egy öngól miatt 1-1-re végeztek a nem a legjobb összeállításában felálló Ukrajnával szemben.

Deschamps a játékosainak fáradtságával magyarázta a várakozásoktól elmaradó teljesítményt és eredményt, valamint sok változtatást ígért a kezdőcsapat összeállításának tekintetében.

A franciák korábban még soha nem találkoztak a kazahokkal, de még a szerdainál is nagyobb meglepetést okozna, ha nem tudnának három ponttal távozni Nur-Szultanból, a tétmérkőzésen tavaly szeptember óta nyeretlen házigazdáktól.

Az Európa-bajnoki címvédő portugálok az első körben hozták a kötelezőt, 1-0-ra nyertek a vendég azeriek ellen, szombaton viszont egy keményebb összecsapáson kell helyt állniuk, Belgrádban vendégeskednek ugyanis, az íreket 3-2-re legyőző szerb válogatottnál.

A spanyolokra vasárnap Tbilisziben, a svédekre pedig Koszovóban vár egy papíron nyerhető mérkőzés, míg az északírek elleni 2-0-s hazai sikerrel rajtoló Olaszország ezúttal Szófiából hozhat el jó eséllyel három pontot.

A világranglista-vezető belgák a walesiek 3-1-es legyőzése után az első fordulóban gólfesztivált rendező, Észtországban 6-2-re nyerő csehek vendégei lesznek szombaton, a hollandoknak pedig jó lehetőségük nyílik arra, hogy feledtessék szurkolóikkal a törökök otthonában elszenvedett szerdai 4-2-es vereséget. Frank de Boer tanítványai ugyanis a letteket fogadják Amszterdamban, és elvben csupán annyi a kérdés, hogy mekkora különbséggel győzik le a balti állam válogatottját.

A németek Izland magabiztos, 3-0-s legyőzésével kezdték meg a selejtezőt, vasárnap este pedig Bukarestben lépnek pályára a macedónokat fordulatos meccsen 3-2-re verő románok vendégeként.

Európai vb-selejtezők, 2. forduló:

A csoport (szombat):
Írország-Luxemburg, Dublin 20.45
Szerbia-Portugália, Belgrád 20.45

B csoport (vasárnap):
Georgia-Spanyolország, Tbiliszi 18.00
Koszovó-Svédország, Pristina 20.45

C csoport (vasárnap):
Bulgária-Olaszország, Szófia 20.45
Svájc-Litvánia, St. Gallen 20.45

D csoport (vasárnap):
Kazahsztán-Franciaország, Nur-Szultan 15.00
Ukrajna-Finnország, Lviv 20.45

E csoport (szombat):
Fehéroroszország-Észtország, Minszk 18.00
Csehország-Belgium, Prága 20.45

F csoport (vasárnap):
Dánia-Moldova, Herning 18.00
Ausztria - Feröer-szigetek, Bécs 20.45
Izrael-Skócia, Tel-Aviv 20.45

G csoport (szombat):
Montenegró-Gibraltár, Podgorica 15.00
Norvégia-Törökország, Málaga 18.00
Hollandia-Lettország, Amszterdam 18.00

H csoport (szombat):

Oroszország-Szlovénia, Szocsi 15.00
Horvátország-Ciprus, Fiume 18.00
Szlovákia-Málta, Nagyszombat 20.45

I csoport (vasárnap):
Albánia-Anglia, Tirana 18.00
San Marino-MAGYARORSZÁG, Serravalle 20.45
Lengyelország-Andorra, Varsó 20.45

J csoport (vasárnap):
Örményország-Izland, Jereván 18.00
Észak-Macedónia - Liechtenstein, Szkopje 20.45
Románia-Németország, Bukarest 20.45

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések