A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Uniós biztos: Jó oltóanyag a Szputnyik V orosz vakcina


Az Európai Unió oltási stratégiájában a koronavírus ellen szereplő oltóanyagokon kívül számos jó vakcina létezik, közéjük tartozik az orosz fejlesztésű Szputnyik V oltóanyag is - jelentette ki Thierry Breton belső piacért felelős európai uniós biztos szerdán.


A közös uniós oltásigazolásra, más néven zöld tanúsítványra vonatkozó európai bizottsági jogalkotási javaslat bemutatásakor Thierry Breton kérdésre válaszolva kijelentette: nincs oka kételkedni abban, hogy a Szputnyik V jó oltóanyag, ugyanis - mint fogalmazott - Oroszországnak kiváló tudósai vannak.

Mivel az orosz oltóanyaggyártónak nehézségei vannak a tekintetben, hogy kielégítse a vakcina iránt megnövekedett igényt, az Európai Uniónak szabad gyártókapacitásával esetlegesen segítséget kell nyújtania Oroszországnak - tette hozzá az uniós biztos.

Az Európai Bizottság szerdán javaslatot mutatott be a koronavírus elleni oltást bizonyító európai uniós igazolvány létrehozására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések