A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újra bevezetné a vásárlási idősávot Székesfehérvár vezetése


Székesfehérvár önkormányzata és a városgondnokság ajánlást fogalmazott meg, hogy március 1-je és 15-e között vásárlási idősávot vezessenek be a városi piacon – közölte Cser-Palkovics András Facebook-oldalán.

Székesfehérvár polgármestere azt írta, hogy az ajánlás szerint ebben a két hétben, 12 és 13 óra között csak a 65 év felettiek vásárolhatnának.

– Ők a saját belátásuk szerint ezen kívüli időben is mehetnének a piacra, azonban a megjelölt egy órát nekik szeretnénk fenntartani

– tette hozzá.

Cser-Palkovics András a döntést azzal indokolta, hogy a járvány legnehezebb időszaka előtt áll az ország a következő két hétben, a fertőzések számának drasztikus emelkedését jósolják a szakemberek, ezért a lehető legtöbb eszközzel védeni kell a fokozottan veszélyeztetett időseket. A várható bevételkiesés miatt a kereskedőknek 10 százalék kedvezményt biztosítanának a bérleti díjból.

Mint ismert, a legfrissebb vizsgálatok eredményei alapján úgy tűnik, hogy ismét emelkedésnek indult az új típusú koronavírus koncentrációja, ugyanis több településen is növekedés tapasztalható. Alacsony koncentrációt már csak Eger és Zalaegerszeg esetében mértek, azonban a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, Székesfehérváron és Szekszárdon az átlagosnál magasabb szintre emelkedett a koncentráció.

Tisztelt Fehérváriak! A járvány legnehezebb időszaka előtt áll az ország a következő két hétben, a fertőzések számának...

Közzétette: Dr. Cser-Palkovics András – 2021. február 28., vasárnap

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések