A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Új együttessel és klippel jelentkezik Takáts Eszter

Takáts Eszter 22 éves pályafutásának egészéhez képest óriásit váltott új formációja, a MoJazzter zenei és képi világával.

A muzsika a Depeche Mode-ot, a Recoilt, vagy távolabbi képzettársításként a Trent Reznor gyöngédebb futamait, illetve a Helium Vola líráit (ne az ütemre, a hangulatra gondoljunk) is megidéző, mégis jellegzetesen egyéni hangvételű, enyhén darkos, elegáns, finom elektropop. A klip szürreális, pszichedelikus világában pedig olykor mintha David Lynch jönne össze Tarkovszkijjal az álomszerű zalai tájban, ahol fraktálokká folyó, derék zenészek és bölcs, ufófejű lányok dalolnak végtelenül inspiratív és pozitív kicsengésű sorokat.

Az énekesnő-dalszerző (ráadásul a klip rendezője) így vall az új produkcióról: – Pár nap eltéréssel pont egy éve jelent meg Monostori János zalaegerszegi zeneszerző-billentyűssel első közös dalunk, a Nem az a lényeg, majd ezt követte három másik, és MoJazzter néven alakítottunk egy formációt is, melyben saját dalaimból és közös dalokból alakítottuk ki tavaly a repertoárt.



Külön izgalmas, hogy ebben a felállásban nem gitározom, hanem énekesként, szerzőtársként működöm. Ez nem jelenti azt, hogy a dalaim kedvelői nem kapnak többé gitáros hippi Takáts Esztert, de már régóta szerettem volna magam kipróbálni ilyen formában, és egy tavaly tavaszi kézsérülés rá is segített, hogy ez megvalósuljon. Ez a mostani dal teljesen új világot nyitott számomra, ebben a fajta popzenében még nem alkothattam eddig, Jancsi viszont gyerekkora óta él ebben a világban is, és amikor megmutatta ezt a fiókjában pihenő zenei témát, azonnal beindultam, hogy erre nekem kell szöveget írnom, stipi-stop.

A videó is ismét az én művem, egyre kísérletezőbb vagyok a vizuális közléssel is. Külön plusz, hogy a videómunkálatokban az egész zenekar közösen vett részt, név szerint: Márton Zsuzsanna, vokál (egyébként fuvolistánk is); Monostori János, zeneszerző, billentyűs; Salamon Attila, szólógitár; Koller László, basszusgitár; Radics Igor, dob és jómagam, Takáts Eszter, ének, szöveg, videó, vágás. A mastert Gyulai Ádámnak köszönhetjük (Flight Mode).

– Mostanában nagyon fontos, hogy a tavasz beköszöntével és a további fellépések lehetőségének kiesésével is pozitívak tudjunk maradni az elhúzódó korlátozások idején, és ne bolonduljunk meg, „maradjunk az elengedésben”, és „engedjük magunkhoz a változást”, ami bárhogy késik, de jönnie kell – nyilatkozta Takáts Eszter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések