A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tombol Lengyelországban a brit vírusvariáns


„Láthatjuk, hogy ez a mutáció nagyon agresszív, máris a klasszikus koronavírus helyére lépett” – jelentette ki a lengyel egészségügyi miniszter-helyettes azzal kapcsolatban, hogy átlagosan az új megbetegedések 80 százaléka a koronavírus brit mutációjához köthető Lengyelországban – írja a V4NA Hírügynökség.


A tendencia folytatódik, egyre több új esetünk lesz – mondta el vasárnap Waldemar Kraska lengyel egészségügyi miniszter-helyettes. Kiemelte, a brit mutáció különösen gyorsan terjed az egész országban, ez az új esetek csaknem 80 százaléka.

👉 De vannak olyan vajdaságok is, ahol az új megbetegedések 90 százalékát a brit variáns okozza.




Hangsúlyozta, hogy a következő hét nagyon fontos lesz Lengyelország számára, nem csak az új megbetegedések miatt, hanem azért is, mert egyre többen kerülnek kórházba.

A súlyos betegek száma is megháromszorozódott, ami szintén azt mutatja, hogy a betegség lefolyása most még súlyosabb, mint az előző hullám idején, tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések