A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több száz milliós megbízást kapott Czeglédy a DK-s kerületektől


Gyurcsány Ferenc úgy díjazza Czeglédy Csabát, hogy DK-s vezetésű önkormányzatokon keresztül kap többmilliós megbízásokat – jelentette ki egy sajtótájékoztatón Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő.


A kormánypárti politikus emlékeztetett: a több mint hatmilliárdos adócsalással vádolt Czeglédy eddig mintegy 130 millió forintnyi megbízást kapott a DK-vezetésű erzsébetvárosi és újbudai önkormányzattól. Erzsébetváros és Újbuda ellenzéki önkormányzata is az adócsalásért már korábban elítélt Czeglédy Csabát bízta meg a korábbi szerződések átvizsgálásával. László Imre, Újbuda DK-s polgármestere a veszélyhelyzet ideje alatt hozott létre egy parkolási, illetve egy médiacéget és azonnal leszerződött Gyurcsány Ferenc ügyvédjével.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom újbudai képviselője szerint Gyurcsány ügyvédjének megbízatásaival szemben csak szavakban tiltakoztak a baloldali pártok. Czeglédy Csaba, egy másik DK-s kerületben, Erzsébetvárosban is felbukkant. Niedermüller Péter a járvány és veszélyhelyzet idején 29 millió forintos szerződést kötött az elítélt ügyvéddel.

A térség országgyűlési képviselője szerint a Gyurcsány-párt ezekkel az ügyvédi szerződésekkel akarja támogatni Czeglédyt.

Gyurcsány Ferenc parancsba adta, hogy még a baloldali képviselő-jelöltekkel szemben is olyan elvárásokat támasszanak, hogy Czeglédy Csaba indulhasson az előválasztáson


– jelentette ki a Fidesz országgyűlési képviselője. Budai Gyula rámutatott, ez a Czeglédy klauzula. A kormánypárti politikus szerint

a baloldal mindent megtett, hogy a Czeglédy Csabával szemben indult büntetőeljárást megakadályozzák. Emlékeztetett: Czeglédyt Gyurcsányék 2019-ben felrakták a DK európai parlamenti listájára, így mentelmi joga miatt megszüntették az ellene folyó büntetőeljárást.


Czeglédy ellen először 2001-ben emelt vádat az ügyészség adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétségével, amiért másodfokon 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték. Ennek ellenére Gyurcsány Ferenc már hivatalosan is bejelentette, hogy Czeglédyt indítja Vas megye 1-es körzetében az ellenzéki előválasztáson.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések