A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több helyen is vásárolt más bankkártyájával egy nő Tiszakécskén


A Kecskeméti Járási Ügyészség egy évre felfüggesztette az eljárást azzal a csalással vádolt nővel szemben, aki egy évvel ezelőtt Tiszakécskén egy elvesztett bankkártyát talált, és aztán több üzletben vásárolt vele.


Tavaly március 21. és 23 között Tiszakécskén talált egy bankkártyát egy nő. Március 23-án több helyen is vásárolt vele, direkt olyan összegekért, hogy a PIN kódot ne kelljen megadnia, mivel azt nem ismerte.

Az egyik üzletben 1.200, egy másik helyen 2.900 forintért vásárolt. Ezután egy harmadik boltban is megpróbált fizetni vele, de a tulajdonos addigra észrevette, hogy idegen kézbe került a kártyája és letiltatta.


A tiszakécskei rendőrök rájöttek, hogy kiébe. Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt hallgatták ki a nőt, aki beismerő vallomást tett és megtérítette a kártya tulajdonos kárát.

A törvény szerint az ügyészség próbaidőre felfüggesztheti az eljárást, ha attól a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére figyelemmel a gyanúsított magatartása javul. További feltétel, hogy az elkövetett bűncselekmény büntetési tétele háromévi, illetve ötévi szabadságvesztésnél ne legyen súlyosabb. Mivel a tulajdonos érdekeinek érvényesítése, az okozott kár megtérítése a törvény szerint különösen fontos,

a büntetlen előéletű nővel szemben elegendő az eljárás egy évre való felfüggesztése. Ha ez a próbaidő eredményesen eltelik, az ügyész megszünteti az eljárást - írja az Ügyészség oldala.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések