A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tíz nap alatt több mint félmillió embert oltottak be


Az immunizációs program most a regisztrált idősekre koncentrál.


„Jól halad az oltási program, azt egyedül a Magyarországra érkező vakcina mennyisége korlátozza. Az elmúlt tíz napban több mint félmillió embert oltottak be” – olvasható a Koronavirus.gov.hu honlapon. Hozzáteszik: a péntek esti zárás szerint a beoltottak száma 1 520 350 fő, ebből 465 643-an már a második oltásukat is megkapták. Kitérnek rá, hogy

    az oltási program most a regisztrált idősekre koncentrál, számuk eléri az 1 millió 732 ezer főt, és több mint a felük már megkapta az oltást. A többieket is sorra értesítik a háziorvosok, és vagy a háziorvosi rendelőkben, vagy a kórházi oltópontokon oltják be őket.


„Magyarország továbbra is a második az uniós ranglistán, a magyar lakosság több mint 15 százaléka már be van oltva, miközben az uniós átlag csupán 8,7 százalék. Ez az eredmény az ütemezett, szervezett oltás mellett annak is köszönhető, hogy hazánkban, más uniós tagállamokkal ellentétben, nemcsak három-, hanem ötféle vakcinával tudnak oltani” – írja a kormányzati tájékoztató portál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések