A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tárt karokkal várják a Fideszt az Olasz Testvérek


Az Olasz Testvérek párt tagjai figyelemmel követték a Fidesz és az Európai Néppárt hosszan tartó konfliktusát, majd a magyar fél kilépését – nyilatkozta lapunknak Francesco Lollobrigida frakcióvezető.


– Olvastuk a levelet is, amelyben Orbán Viktor népe védelmével indokolta döntését. Tiszteletre méltó lépés, egyetértünk vele, hiszen aki országa és állampolgárai érdekében cselekszik, az mindig helyes úton jár – fogalmazott. A patrióta politikus azt is elmondta, hogy Európában megváltoztak az erőviszonyok, vitathatatlan, hogy változtatásokra van szükség.

👉 Úgy vélte, az Európai Néppárt a szocialista erőkkel lép szövetségre, amelyek a migrációt támogatják, csorbítják a nemzetek szuverenitását és megfosztják párttagjaikat az önálló döntéshozatal lehetőségétől.


Lollobrigida lapunknak beszámolt arról is, hogy a Giorgia Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR), valamint a magyar kormánypárt, a Fidesz között több alkalommal volt lehetőség a kontinens számára fontos kérdések megvitatására. – Abban reménykedünk, hogy a jövőben még szorosabb együttműködéssel folytathatjuk a jobboldal felépítését Európában” – nyilatkozott bizakodóan a frakcióvezető. – Orbán Viktorral és Novák Katalin miniszter asszonnyal az elmúlt időszakban folytatott tárgyalások során többször szót ejtettünk arról, hogy az európai népeknek öntudatra kell ébredniük. Leszögeztük, hogy közösen kell harcolunk a családok védelméért, az általunk képviselt nemzetek szuverenitásáért, és szabadságáért, megakadályozva, hogy ideológiai alapon olyan döntéseket erőltethessenek ránk, amelyek belpolitikai hatáskörbe tartoznak – zárta szavait.

A magyar döntést támogatta Adolfo Urso szenátor, az Olaszország–Magyarország parlamenti baráti társaság elnöke is, aki úgy véli, Orbán Viktor döntése egyben megnyitja az utat egy alternatív, új Európa megteremtésére. Az Olasz Testvérek párt szenátora lapunknak úgy fogalmazott: ő is úgy látja, elérkezett a Fidesz és a néppárt közötti tisztázás ideje. – Abban reménykedem, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök döntése egyben lehetőséget nyújt arra is, hogy az Európában jelen lévő erők, amelyek ugyanazokat ez elveket vallják, és ugyanazon célokért harcolnak, egy alternatív és meghatározó politikai erőt építhessenek fel. Gondolok itt a társadalmi, vallási és politikai célkitűzésekre.

👉 Erősen remélem, hogy a Fidesz tagjai és Orbán Viktor kormányfő úgy dönt, hogy csatlakozik az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládhoz, hogy új erőforrásokkal, közösen valósíthassunk meg egy új perspektívát, Európa valódi megújulását


– mondta.

– Eddig is különböző pártcsaládban voltunk az Európai Parlamentben – válaszolta már Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek vezetője az Il Corriere della Sera napilapnak adott interjúban arra a felvetésre válaszolva, hogy a jobbközép egységét megosztaná a kérdés, kivel lép majd szövetségre a Fidesz. „Az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád elnökeként örülök neki, ha a csoportunk újabb tagokkal gazdagodhat” – utalt akár a Fidesz, akár a Matteo Salvini vezette Liga esetleges csatlakozási szándékára.

Orbán Viktor korábban megerősítette, hogy az olasz Liga és a lengyel Jog és Igazságosság a kiemelt partnerek, akikkel újraszervezhetik az európai jobboldalt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések