A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlávik János: A járvány legsúlyosabb napjai tartanak


Minden eddiginél több a fertőzött, nagyon sokan vannak kórházban – hangsúlyozta a közmédiának Szlávik János. Az infektológus főorvos kiemelte: Magyarország több embert tud beoltani, mint sok más európai ország, de várhatóan ezzel együtt is csak nyárra lélegezhetünk fel.


A koronavírus-járvány legsúlyosabb napjai tartanak, minden eddiginél több a fertőzött, nagyon sokan vannak kórházban – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.

Szlávik János hangsúlyozta: a járvány harmadik hulláma továbbra is felszálló ágban van, a korábbi tapasztalatok alapján esetleg

👉 április közepén-végén kezdhet csökkenni a vírus terjedése, és talán valamikor nyárra lélegezhetünk fel.


Kiemelte, Európa sok országában hasonlóan sok a fertőzött, ami arra vezethető vissza, hogy akadozik a védőoltások beadása. – Magyarország a jelenleg alkalmazott vakcináival sokkal több embert tud beoltani, mint sok más európai ország, de ez egyelőre, ebben a pillanatban kevés – fogalmazott a főorvos, aki üdvözölte, hogy hazánkban két újabb vakcinával lehet oltani.

👉 Az indiai Covishield vakcina gyakorlatilag az AstraZeneca oltásának felel meg, míg a kínai Convidecia a Johnson & Johnson vakcinájára hasonlít, amiből elég egy adag a hatékony védelemhez – magyarázta.


Szlávik János helyes lépésnek nevezte, hogy előrébb hozták a pedagógusok oltását, és arra kért minden érintettet, hogy regisztráljon a vakcinára. Megerősítette azt is, hogy a Pfizer/BioNTech és a Moderna oltásai biztonsággal adhatók várandósoknak. – Az angol brit mutáns miatt egyre több terhes nő kerül kórházba, időnként lélegeztetőgépre is, ezért számukra is javasolt az oltás – húzta alá. Megjegyezte:

👉 a jelenlegi védőoltások a koronavírus mutációival szemben is védelmet adnak, ha nem is egyenlő hatásossággal.


Felhívta a figyelmet a közelgő húsvét időszak veszélyeire is, emlékeztetve, hogy

👉 a fertőzés főként a családokban, olyan helyeken történik, ahol az emberek nem hordanak maszkot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések