A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szentkirályi Alexandra: ha most nem zárunk, csak később indulhatunk újra


Szakértők javasolták a kormánynak a komolyabb járványügyi szigorításokat.


A súlyosbodó járványügyi helyzet teszi szükségessé, hogy a kormány további szigorításokat vezessen be. Mindez szakértők javaslata alapján történik, és az a cél, hogy mielőbb visszatérhessen az ország a normális működéshez. Szentkirályi Alexandra mindenkit együttműködésre kér.

Zár az ország – ezt jelentették be március 4-én délelőtt a kormányinfón. A kormány szigorító intézkedései közül a legfontosabb, hogy április 7-ig zárnak az óvodák is az általános iskolák, utóbbiak digitális tanrendre térnek át. A nem létfontosságú üzletek is zárva lesznek: az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak természetesen nem. Március 8-tól a magánegészségügy kivételével a szolgáltatások is szünetelnek. A maszkviselés mindenhol kötelező szabadtéren, a kinti egyéni sportolás azonban továbbra is lehetséges.

A döntést szakértők tanácsa alapján hozta meg a kormány. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő így fogalmaz Facebook bejegyzésében: „a harmadik hullámban rendelkezésre áll a vakcina, jól halad az oltás, most az Európai Unióban harmadikak vagyunk, jövő héten a legátoltottabbak leszünk. De ez a tempó sem elég gyors ahhoz, hogy a vírust, különösen a vírus mutánsok terjedését megakadályozza. A brüsszeli vakcinabeszerzés továbbra is lassú, és a keleti vakcinákkal együtt sem tudjuk még a társadalmi védettséget kialakítani. Csak a kontatkszámok, találkozások radikális csökkentése vezethet eredményre.”

A kormányszóvivő együttműködésre kér mindenkit.

‼️ Új intézkedések március 8-tól ‼️ ⚠️ A súlyosbodó járványhelyzet szükségessé teszi a korlátozások szigorítását. A...

Közzétette: Szentkirályi Alexandra – 2021. március 4., csütörtök

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések