A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rohamosan terjed az iszlamista fenyegetettség Franciaországban + videó


Szinte nincs már olyan település, ahol ne lenne jelen napi szinten az iszlamizmus. Tanárokat és diákokat kellett védelem alá helyezni, de olyan imám is van, aki csak szúrásálló mellényben, testőrök kíséretében mer csak belépni az általa vezetett mecsetbe – olvasható a V4NA cikkében.


Franciaországot egyre inkább maga alá temeti az iszlamista fenyegetettség, öt hónappal a megdöbbentő tanárgyilkosság után sem javult a helyzet, sőt. Jelenleg mintegy negyven olyan személy van Franciaországban, aki kénytelen megerősített rendőri védelem alatt élni a mindennapjait, mivel halálosan megfenyegették az iszlámról vallott nézeteik miatt. Van köztük újságíró, tanár, diák, imám is.

Napokig cikkeztek róla nemcsak a francia médiában, hanem a nemzetközi sajtóban is, amikor egy tizenhat éves kamaszlány, Mila rengeteg sértegetést és halálos fenyegetést kapott, amiért az interneten kritizálta az iszlám vallást és a Koránt. A diáklány sokáig nem járt iskolába sem, mert sehol nem tudták garantálni a biztonságát és a mai napig védelem alatt áll. Vele kapcsolatban nyilatkozott a BFM televíziónak egy szalafista férfi, akinek úgynevezett S kartonja van, vagyis nemzetbiztonsági szempontból kockázatot jelent a lakosság biztonságára nézve. A férfi elmondása alapján Mila már nem élne, ha nem állna védelem alatt.



A férfi elmondta, hogy ő személy szerint elítéli a terrorizmust, amiatt, amit a fiatal lány mondott a prófétáról, hamarabb gyilkosság áldozata lett volna, mint az októberben lefejezett Samuel Paty, mert mindig lesz valaki, aki nem fogadja el, amit Mila mondott vagy éppen azt, amit Samuel Paty tett a tanóráján.

👉 Samuel Paty tragédiája is rámutatott arra az elrettentő tendenciára, ami manapság Franciaországban folyik. Egyre több kiskorú kerül iszlám befolyás alá.


Az ország északkeleti részén fekvő Toulban egy 15 éves tanuló ellen indított vizsgálatot az ügyészség, mert olyan videókat terjesztett a Snapchaten, amelyeken lefejezések láthatók. A történtekről beszámoló L’Est Républicain nevű francia regionális lap értesülései szerint a tanuló osztálytársai értesítették az iskola vezetőségét a történtekről, az igazgató pedig szólt a rendőrségnek. Ezek után őrizetbe vették a fiút és vádat emeltek ellene az erőszakos felvételek szándékos terjesztése miatt. Az ügyész elmondása alapján a fiút már két iskolából is eltanácsolták előzőleg, de eddig nem volt dolga a hatóságokkal.

Franciaországban mostanában egyre komolyabban veszik a fiatalkorúak iszlamista befolyását, miután Samuel Paty kegyetlen kivégzéséhez is az vezetett, hogy egy sértett 13 éves diáklány bepanaszolta a tanárt otthon, mire az apja gyűlöletkampányba kezdett Paty ellen a közösségi oldalakon.

👉 A fenyegetettség minden területen, a társadalom minden rétegében jelen van, gondoljunk csak az eliszlámosodott város, Trappes filozófiatanárára, Didier Lemaire-re, aki, miután többen is megfenyegették, rendőri kísérettel járt be a munkahelyére, majd a saját és a családja biztonsága érdekében inkább elhagyta a pályát.


Szintén nagy felháborodást keltett, amikor a Grenoble-i Sciences Po Politikai Tanulmányok Intézete két oktatóját iszlamofóbiával vádolták, megfenyegették, ezért őket is védelem alá kellett helyezni. A történteket követően még maga a felsőoktatási miniszter, Frédérique Vidal is megszólalt, védelmébe véve az oktatókat és mélységesen elítélve az őket ért inzultust.

A fenyegetések célpontjai azonban nem csak tanárok lehetnek, a BFMTV riportjából kiderül, hogy Franciaország egyik legfenyegetettebb embere a Seine-Saint-Denis megyében lévő település, Drancy imámja.

👉 A 48 éves Hassen Chalghoumi beszámolt róla, hogy állandó fenyegetettségben él, emiatt soha nem tölt három éjszakánál többet egy szálláshelyen, hogy nehezebb legyen kifigyelni, mikor merre jár.


A vallását azonban nem hajlandó feladni, ezért rendszeresen bejár a mecsetbe, de minden alkalommal szúrásbiztos mellényt visel egy esetleges támadás elleni védelemként.



A riportból az is kiderül, hogy az általa vezetett mecsetbe sem megy el minden nap az imám, mert ha egyszer valamilyen tevékenység a napi rutinjává válik, akkor sokkal könnyebb kifigyelni a mozgását, kiszámítható lesz, ami nagyon veszélyes. A fenyegetettség ellenére eljár a mecsetbe, de mindig elkíséri az egyik testőre, mivel a mecsetben nagyon közel vannak egymáshoz a hívek és sose lehet tudni, hogy kinél lapul egy kés vagy valamilyen egyéb fegyver.

A BFMTV egy másik megdöbbentő felvételt is közzétett, mely egyértelműen bizonyítja, hogy a gyerekeket már egészen kicsi koruktól az iszlám felfogás szerint nevelik. A szekularizmus megfigyelőközpontja egyik munkatársa, az algériai származású, 25 éve Saint-Denis-ben élő férfi, Fewzi Benhabib arról beszél, hogy attól tart, ugyanazzal kell szembesülnie, mint ami elől évekkel ezelőtt elmenekült, mivel a városban jelenleg egy olyan folyamat megy végbe, aminek az a célja, hogy bevezesse a településen a politikai iszlamizmus normáit.



Fewzi Benhabib bizonyítékkal is szolgált az állítása alátámasztására, megmutatta például a riporternek az egyik játékbolt kirakatát, ahol kifejezetten az iszlámra nevelő játékokat is lehet kapni. Van például gyerekeknek készült Korán és fejkendős női alakot ábrázoló baba. Pár utcával arrébb egy iszlám könyveket árusító könyvesboltot mutatott Benhabib a riporternek, ahol sok olyan szerző műve is megtalálható, akik egyértelműen a dzsihadista szalafizmust propagálják, köztük például Ibn Taymiyyah könyve is ott volt a polcon. Franciaországban tehát ma bárki szabadon megvásárolhat olyan könyveket, amelyek nyíltan buzdítanak az iszlamizmusra, sőt némelyik valóságos útmutatóként szolgál a radikális iszlamizmushoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések