A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rátámadt a betegtársára egy kórházban fekvő férfi


Akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség azzal a 46 éves férfival szemben, aki előbb betegtársát bántotta, majd egy autót is megrongált.

A büntetett előéletű férfi ellátásra jelentkezett egy kórházban. Miután felvették az egyik fekvőbeteg osztályra, a házirend tiltása ellenére rá akart gyújtani egy cigarettára. Az ápolók ezt nem engedték meg, amitől a férfi nagyon dühös lett. Összeveszett az egyik  betegtársával, akit többször megütött az arcán. A könnyű sérülést elszenvedő áldozat elmondta az ápolóknak, mi történt vele, ők pedig hívták a rendőröket.

A támadót néhány hónappal később arról értesítették, hogy közmunka programban kell részt vennie. Megjelent a helyi városgazdálkodási kft. telephelyén, ahol a cégvezetőtől megtudta, hogy mégsem tudják foglalkoztatni. Megint nagyon ideges lett.

Fenyegetni kezdte a férfit, akit azt mondta, menjen el. Mivel a támadó erre nem volt hajlandó, a telephelyről kifelé menet felkapott egy vasdarabot, amit hozzávágott a férfi autójához. Ezzel közel 60 ezer forint kárt okozott neki.

Az ügyészek felfüggesztett börtönbüntetést és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozták az ügyben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések