A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pályára sem lépett a Veszprém, de döntetlen lett a vége


Szerdán elmaradt a Veszprém Nantes elleni férfikézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzése, mivel az egyik játékvezető koronavírustesztje pozitív lett. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) döntött a mérkőzés sorsáról: 5-5-ös végeredményt hirdettek, így mindkét klub egy-egy ponttal gazdagodott.


A BL-csoportkör utolsó fordulójában fogadta volna a Veszprém hazai pályán a francia Nantes együttesét, azonban a meccsre kiküldött horvát bírópáros egyik tagja pozitív koronavírustesztet produkált. Először úgy döntöttek, gyorsan hívnak egy tartalék bírópárost. A pótjátékvezetők este nyolc körül meg is érkeztek a csarnokba, elkezdték a bemelegítést, hogy kétórás csúszással le lehessen játszani a találkozót, de az EHF-delegált végül közölte, mégsem lesz meccs, mert a játékosok találkoztak a bíróval, aki korábban pozitív mintát adott.

Az európai szövetség már ekkor jelezte, hogy később sem rendezik meg a mérkőzést, a pontokról pedig csütörtökön születik döntés. Ez meg is történt, 5-5-ös végeredményt hirdettek a találkozón, amelyet le sem játszottak. A döntetlen nem osztott, nem szorzott, mivel a Veszprém mindenképpen második, a Nantes pedig mindenképpen a hatodik helyen végzett volna a csoportban. A Veszprém a nyolcaddöntőben a portugál FC Portóval vagy az északmacedón Vardar Szkopjéval találkozik.

Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója elmondta: tekintettel arra, hogy a koronavírusos bíró a veszprémi csarnokban már több személlyel is kapcsolatba került, a játékosok egészségi állapotára való tekintettel logikus és észszerű volt az európai szövetség részéről, hogy nem engedte lejátszani a találkozót. Ráadásul a jövő héten olimpiai és Európa-bajnoki selejtezőket, nemzetközi tornákat rendeznek, így az is fontos, hogy a játékosok tudjanak a saját nemzeti válogatottjukban szerepelni, azaz ne kerüljön veszélybe a pályára lépésük. A magyar válogatott például a jövő héten a szlovákokkal találkozik kétszer, pénteken Pozsonyban, azután vasárnap Győrben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések