A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem értette, hogy miért van nyitva a csabai kocsma, lefejelte a pultost


Garázdaság miatt emelt vádat az ügyészség egy 35 éves büntetett előéletű békési illetőségű, de békéscsabai tartózkodási helyű férfival szemben, aki a járványügyi szabályok vélt megsértése miatt erőszakosan vont felelősségre egy pultost - írja a beol.hu.


A férfi tavaly május 16-án este kilenc óra körül ittas állapotban Békéscsabán, az Orosházi úton, az utcán számon kérte ismerősén, egy közeli kocsma pultosán, miként lehetséges az, hogy a koronavírus terjedése miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt az italmérő hely nyitva lehet. A szóváltás tettlegességig fajult, melynek során a férfi egy alkalommal arcon fejelte a sértettet, és annak fejét a karja alá kulcsolta.

A közelben tartózkodó férfi szabadította ki a pultost a szorításból, és vele együtt bement a kocsmába, melynek ajtaját belülről magukra zárták. Az ittas férfi ekkor ököllel legalább egy alkalommal ráütött az italmérő hely bejárati ajtajának üveges részére, melynek üvegtáblája betört.

A bántalmazott férfi a sérelmére elkövetettet könnyű testi sértés vétsége miatt nem kívánta a bántalmazó felelősségre vonását, magánindítványt nem terjesztett elő, a férfi pedig az üvegtábla megrongálásával okozott 10 ezer forintos kárt oly módon térítette meg, hogy azt megcsináltatta. A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság jelen ügyet egyesítse egy másik, a férfival szemben zaklatás vétsége miatt folyamatban lévő büntetőügyhöz és a két bűncselekmény miatt elzárás büntetésre ítélje.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések