A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagyobb szükség lesz a szabad ágyakra a balassagyarmati kórházban


A hétfő reggeli adatok szerint egy nap alatt 32 újabb nógrádi beteget regisztráltak, ezzel 12 ezer 119-re emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. A múlt vasárnapi állapothoz képest ez jelentős csökkenésnek számít: akkor ugyanis 202 újabb betegről számoltak be szűkebb hazánkban. Országosan újabb 2 ezer 696 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust.


Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere közösségi oldalán jelentette be vasárnap este, hogy 121 koronavírusos beteget ápolnak a helyi kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a Nógrád megyei hírportál, a NOOL cikkében.

– Levelet írok a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, amelyben megkérem őket, hogy más, kevésbé fertőzött megyékből lehetőség szerint ne a legfertőzöttebb megyei intézményekbe szállítsák a betegeket. Osszák szét őket a kevésbé fertőzött megyék kórházaiban, hiszen várhatóan itt nagyobb szükség lesz a szabad ágyakra – írja bejegyzésében Csach Gábor.

A városvezető hozzátette: a múlt héten is rendben zajlott az oltás. Egy-egy helyi háziorvosi körzetben 40-60, míg a kórházi oltóponton közel ötszáz vakcinát adtak be azoknak, akik már regisztráltak. Az oltások továbbra is a kórházi oltóponton, illetve a háziorvosoknál a már megszokott módon zajlanak – olvasható a bejegyzésben.

A városvezető kifejtette: a magas fertőzésszám miatt Balassagyarmaton továbbra is zárva tart a bölcsőde, szükség esetén azonban biztosítanak gyermekfelügyeletet.

– A helyi polgármesteri hivatalban és a Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezet irodáiban március 8-tól, hétfőtől szigorodtak a beléptetési szabályok. Akiknél ez megoldható vagy szükséges, otthoni munkavégzésre állnak át, a többiek esetében pedig változik a zárt terekben való egyszerre tartózkodás rendje. A kormányhivatallal közösen az a kérésünk, hogy mindenki elektronikus úton vagy levélben intézze ügyeit, személyes ügyfélfogadásra csak a legszükségesebb esetben, előzetes időpontfoglalás mellett van lehetőség – tudtuk meg Csach Gábortól.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések