Egy másfél kilós sonkáért ölt meg két idős embert a Fejér megyei Kislángon a 26 éves K. Károly.


A férfi tegnap hajnalban tört be a 70 év fölötti Júlia néni és János bácsi portájára. Pontosan tudta, hogy a disznóvágás után többkilónyi füstölt árujuk van a főépület melletti apró sufniban. A házaspár meghallotta a motoszkálást, kimentek, erre Károly vascsővel, fejszével és késsel esett nekik, ütötte őket, ahol csak érte. A holttesteket a kerti vízaknába rejtette el.

A bűncselekményt Júlia néniék egyik ismerőse fedezte fel, nem nyitottak ajtót. A rendőrök alig egy órán belül elkapták a kislángi gyilkosság feltételezett elkövetőjét. A Blikk információi szerint János bácsiék előtt egy másik házhoz is megpróbált betörni, ott azonban nem tudta felfeszíteni a melléképület ajtaját.

„Beleborzongok a gondolatba, hogy valószínűleg minket is megölt volna a mamával, ha meghalljuk, hogy itt ólálkodik és kijövünk„ – kezdte rémülten a gyilkosság helyszínétől pár házra lakó István. „Korán reggel a feleségem akart levágni egy pici darab szalonnát, amikor látta, hogy az ajtót valaki megrongálta. Egy pajszerral próbálkozott az illető, de valamiért feladta. Szerencsére jó alvók vagyunk, és nem hallottunk semmit. Mert én biztos kijöttem volna, ha észreveszem a zajongást. Reggel jöttek a rendőrök egy kutyával, az állat azonnal szagot fogott, és elvezette a kertek alatt őket Juliskáék házához” – idézte fel a drámai pillanatokat István, aki feleségével együtt nagyon jó barátságban volt a meggyilkolt házaspárral.


Nem hiszik el, hogy megtörtént

„Két tüneményes embert vesztettünk el. Még ezt a gyilkos gazembert is támogatták. Hiába tört be hozzájuk már többször is, mindig megsajnálták és adtak neki ételt és kisebb munkákat is„ – sírta el magát a házaspár egyik ismerőse.

Gyermekeik tegnap a szülői ház előtt egymás vállán sírtak, képtelenek voltak felfogni, hogy imádott szüleiket többé nem láthatják.

Akár életfogytiglant is kaphat

A rendőrség a 26 éves férfi ellen emberölés miatt indított eljárást. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár élete végéig börtönben maradhat. De a majdani szakértői vizsgálatok alapján az sem kizárt, hogy elmeállapota miatt kényszergyógykezelésre ítélik.