A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliókat zsákmányoltak megyeszerte: rács mögött maradnak a sorozatbetörők


A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította a letartóztatását annak a két férfinak, akik Nógrád megyeszerte sorozatbetöréseket követtek el.


Egy 33 és egy 47 éves férfi 2019 novembere és 2020 februárja között – további két társukkal –Nógrád megye több településén lakóházakba, telephelyekre, hétvégi házakba és irodába törtek be, ahonnan villanybojlert, véső- és fűrészgépet, fűkaszát, GPS berendezést, laptopokat, különféle használati tárgyakat, szeszes italokat, fényképezőgépet, ékszereket tulajdonítottak el, emellett 5800 Eurót, 3200 dollárt és 922.000 Ft készpénzt is zsákmányoltak.

A bűncselekményeket szervezetten, előre megtervezve követték el, az utazással, az ingatlanokba történő bejutással és az értékek iránti kutatással járó feladatokat megosztották.

Az idősebb férfi a nyomozás adatai szerint egyedül is portyázott: 2019. szeptember 8-ára virradóan egy üdülőházas övezetben öt hétvégi házba tört be, ahonnan szeszes italokat, vadásztőröket és különféle használati tárgyakat lopott, majd októberben Salgótarjánban egy lakóingatlan garázsába is behatolt, ahonnan milliós értékben hangtechnikai eszközöket tulajdonított el. Végül egy társával egy hatvani telephelyről mintegy 2.500.000 Ft értékben rézkábelt, egy kistelepülés lakóingatlanából gépeket és szerszámokat is zsákmányolt.

A gyanúsítottak terhére többrendbeli lopás bűntette róható, mely bűncselekményeket bűnszövetségben követték el.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében arra tett indítványt, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottak letartóztatását hosszabbítsa meg, melynek helyt adva a nyomozási bíró a kényszerintézkedést 2021. április 18-ig meghosszabbította.

A végzést az ügyészség tudomásul vette, azonban az még nem vált véglegessé, mivel ellene a terheltek fellebbezést jelentettek be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések