A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Marine Le Pen követendő példának tartja a „kelet-európai” szuverenitást


Marine Le Pen kétség kívül Magyarországra, az Európai Unió második legjobban átoltott országára gondolt, amikor egy televíziós interjúban a francia és a brüsszeli oltási kampányt élesen bírálva a „kelet-európai országokat” hozta fel követendő példának, amelyek Le Pen véleménye szerint is példás módon gyorsították fel a lakosság immunizálását azzal, hogy „szuverén módon más gyártóktól is rendeltek oltóanyagot, nem csak Brüsszelen keresztül, amely egyértelműen megbukott a vakcina-beszerzésben.”


👉 Le Pen határozott hangon bírálta a francia kormány katasztrofális megoldásait. Le Pen szerint az országos karanténok alatt semmi nem történt, a járvány kezelése annyiban állt, hogy a kormány otthonmaradásra kötelezte az országot.


Az első karantén idején nem volt tesztelés, nem voltak maszkok, most pedig – hogy Franciaország nagy része ismét szigorú korlátozások alatt él – az ütőképes oltási kampány hiányzik.

A műsorvezető ellenvetésére, miszerint az oltás lassúságáért a vakcinahiány és nem a francia kormány tehető felelőssé – hiszen az oltóanyagot Brüsszelen keresztül kell megrendelni és a szállítmányok érkezését megvárni –

👉 Le Pen hezitálás nélkül a „kelet-európai” gyakorlatot állította követendő példának, amelyben a valójában közép-európai országok Brüsszel legújabb ügyetlenkedésétől és az onnan érkező minimális mennyiségű oltóanyagtól magukat függetlenítve megrendelték Oroszországtól és Kínától az életmentő vakcinákat.


A francia ellenzék vezetője azt mondta, hogy ha le kell zárni az országot, akkor azt el kell fogadni, de a lezárás alatt nem lehet teketóriázni: masszívan és folyamatosan oltani kell a lakosságot.

És ha ehhez Brüsszel hibája miatt nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű oltóanyag, akkor Franciaországnak is az orosz és a kínai vakcinákat kell megvásárolniuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések