A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarországra érkezik a MotoGP, aláírták a szerződést


Az Innovációs és Technológiai minisztériumban aláírták a magyar MotoGP-futam rendezéséről szóló szerződést, amely 2023-tól tíz évig érvényes. A gyorsasági motoros világbajnokság magyar versenyeinek a Hajdúnánás mellett felépülő vadonatúj versenypálya ad majd otthont.


A szerződést Carmelo Ezpeleta, a nemzetközi jogtulajdonos Dorna Sports első embere és Pacza József, a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. ügyvezetője írta alá. Talmácsi Gábor, aki 2007-ben a 125 köbcentis kategória világbajnoka volt, elmondta, nagyon szomorú, amiért neki nem adatott meg, hogy hazai közönség előtt versenyezzen, ám bízik benne, lesz olyan fiatal és tehetséges magyar motoros, aki itthon élvezheti a szakértő magyar közönség biztatását.

Talmácsi a királykategóriában is versenyzett, amely tehát 2023-tól költözik Magyarországra. A MotoGP-ben 2009-ben indult a legsikeresebb magyar motoros, aki tizenkét futamon 19 pontot szerzett, de dobogóra nem állt. Leendő utódjainak erre hazai pályán is lehetőségük lesz: a 65 milliárd forintból épülő hajdúnánási MotoGP-pálya a Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza háromszög súlypontjában helyezkedik majd el, és jelentős mértékben hozzájárul a térség gazdasági, turisztikai fejlődéséhez.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországon MotoGP-futamokat rendeznek. Hivatalosan eddig kétszer volt hazánkban verseny, mindkét alkalommal a Hungaroringen. Az elsőt 1990 augusztusában, majd a következőt egy év kihagyással, 1992 júliusában rendezték meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések