A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ma mutatja be legújabb előadását a TranzDanz a TRIP WebSzínházában


Szombat este mutatja be a TranzDanz legújabb, a magyar néptáncból ihletet merítő kortárs táncelőadását a TRIP WebSzínházában.


Kovács Gerzson Péter Harangozó Gyula-díjas és kétszeres Lábán Rudolf-díjas táncművész, koreográfus előadásában a tranzit, azaz a nem-hely tematikáját helyezi fókuszba - olvasható a színház MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, Kovács Gerzson Péter, a TranzDanz kortárs táncegyüttes vezetője csaknem négy évtizede meghatározó alakja a magyar táncéletnek. Az általa létrehozott táncnyelv részben néptáncos múltjából ered, részben kortárs technikák innovatív alkalmazásával alkot egyedi és összetéveszthetetlen mozdulatvilágot.

A TranzDanz motívumai között egyaránt felfedezhetők utalások az archaikus kultúrák jelképeire és a mai globalizált világ képeire. A mozgás és a zene ötvözése mellett, performanszaik gyakran multimédia jellegűek: meghatározó bennük a vizuális-, az akusztikus- és a mozgás-elemek játékos dinamikája - olvasható a közleményben.

Mint írják, egyéni hangvételű, markáns előadásaival Kovács Gerzson Péter és a TranzDanz társulat a magyar kortárs tánc szcéna egyik fontos tényezőjévé vált.

A szombaton 20 órától látható előadás táncosai között van Bacsó Lilla, Darabos Péter, Gera Anita, Szabó Zsombor, Tókos Attila és Tőkés Imola, az utazó hangját Andrew Hefler adja. A produkció zenéje Kovács Jeromos munkája.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések