A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lomtalanításra mentek, végül egy munkagépről felszerelést lophattak a vádlottak Hajdúnánáson


A Debreceni Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat három férfi ellen, akik autóval mentek Hajdúnánásra és késő este elvitték egy munkagép mélyásókanalát.


A vádlottak rokonok, illetve egymás ismerősei. Az idősebb vádlott kezdeményezésére az általa kölcsönkért személygépkocsival a három férfi 2020. október 17-én az esti órákban Debrecenből Hajdúnánásra ment, mivel úgy tudták, hogy ott lomtalanítás zajlik és az utcára kitett tárgyak közül akartak értékesebb dolgokat összeszedni – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A fenti napon 22 óra körüli időben Hajdúnánáson egy útkereszteződésben útépítési, illetve felújítási munkák folytak, ezért a közelben volt leállítva egy munkagép, amelyhez egy mélyásókanál van csatlakoztatva.

Ekkor a vádlottak közösen elhatározták, hogy ezt a tartozékot ellopják. Ezután az idősebb vádlott a gépkocsival a munkagép közelébe parkolt le, majd a vádlottak együttesen levették a kb. 80 kg súlyú mélyásókanalat és azt a gépkocsi csomagterébe tették és visszamentek Debrecenbe. A munkagép-tartozékot a vádlottak az idősebb vádlott-társuk lakóházának udvarán helyezték el.

Fenti cselekményükkel a vádlottak 300.000 Ft kárt okoztak a sértettnek, amely lefoglalással és a sértett képviselője részére történő kiadással teljes egészében megtérült.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen társtettesként, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban a két felnőttkorú, különös visszaeső vádlott vonatkozásában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a harmadik, fiatalkorú vádlott kapcsán felfüggesztett fk. börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a járásbíróság a fiatalkorú vádlott esetében állapítsa meg, hogy a felfüggesztett fk. börtönbüntetés próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A járási ügyészség a vádiratban mindhárom vádlott vonatkozásában mértékes indítványt is előterjesztett arra az esetre, ha a vádlottak a járásbíróság előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések