A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lemondatnák az ingatlanmutyiban érintett szocialista képviselőt


Trükkös jelzálogbejegyzés miatt futhat a pénze után a VI. kerület


Azt követeli a terézvárosi Fidesz Soproni Tamás polgármestertől, hogy különleges jogrend adta felhatalmazással élve szólítsa fel Bálint György (MSZP) önkormányzati képviselőt, hogy mondjon le mandátumáról, mivel az hónapok óta hátráltatja a 2004-es Andrássy úti ingatlanmutyi elszámolását. Leghamarabb csütörtökön születhet döntés Bálint ügyében.

👉 – Soproni Tamás (Momentum) polgármesternek minden eszköze megvan arra, hogy visszahívja az önkormányzati pozícióiból Bálint György szocialista képviselőt. Nem értjük, hogy ezt miért nem teszi meg, ha erre megvan a szándéka, és a jelenlegi veszélyhelyzeti jogrend is lehetővé teszi a döntést


– jelentette ki lapunknak Lindmayer Viktor, a VI. kerület fideszes önkormányzati képviselője. Utóbbi arra reagált, hogy Bálint György egy állítólagos kölcsönre hivatkozva próbált 12 millió forintos jelzáloghitelt bejegyeztetni Hatvani Csaba, egykori MSZP-s alpolgármester házára, ezzel pedig azt igyekezett megakadályozni, hogy az önkormányzat bírósági döntés alapján értékesíthesse az ingatlant, amellyel a 2004-es Andrássy úti ingatlanmutyi ügyében keletkezett 123 millió forintos kárt enyhítenék. Utóbbi a kamatokkal együtt időközben 218 millióra duzzadt.

– Ez az az összeg, amit Hatvani Csabán és az adóstársain kellene behajtani, de ez nagyjából reménytelen, mert úgy tűnik, többen, többek között Fürst György (a kerület szintén egykori MSZP-s alpolgármestere – a szerk.) is kimentette a vagyonát a végrehajtás alól – fogalmazott a polgármester a minap a Telex kérdésére.

Mint megírtuk, Soproni arra szólította fel Bálintot egy Facebook-bejegyzésében, hogy mondjon le az önkormányzati tisztségeiről, amíg tisztázza magát.

👉 Ezt kevesellte Lindmayer Viktor, azt hangsúlyozva, hogy a kerület érdekeit semmibe vevő szocialista képviselőt azonnal el kellene távolítania a hivatalból a polgármesternek. – A frakcióvezetőket tömörítő, csütörtöki ülésen a Fidesz azt fogja követelni Soproni Tamástól, hogy szólítsa fel Bálint Györgyöt, hogy önkormányzati tisztségei mellett mondjon le a mandátumától is


– fogalmazott a kormánypárti politikus. A momentumos városvezető lapunkkal azt közölte, hogy már a csütörtöki ülésen döntés születhet a kérdésben, legkésőbb pedig a veszélyhelyzet véget érte után a testület mondja ki a végső szót Bálint ügyében.

Bár a szocialista képviselő kérelmét a jelzálog bejegyzésére a Fővárosi Törvényszék tavaly év végén elutasította, Bálint a Telexnek arról beszélt, hogy polgári peres eljárásban próbálja elérni, hogy ráterhelhesse a 12 milliós hitelt az ingatlanra. Viszont erről az önkormányzat egyelőre nem kapott bírósági értesítést, ezért tovább zajlik a végrehajtási eljárás, ami várakozásaik szerint nagyjából egy évet vesz igénybe.

👉 Bálint György egy másik rejtélyes, kérdéseket felvető ügyéről is beszámoltunk tegnap: egy Kínából, a magyar kormány közreműködésével Budapestre küldött, a VI. kerületnek szánt, hetvenezer darabos maszkszállítmány egy része az MSZP-s képviselő címére érkezett a szállítólevél tanúsága szerint.


👉 A városházán a mai napig egy darabot sem láttak a védőeszközökből. Mint kiderült, Bálint maga osztogatta el a maszkokat a kerületiek között, saját adományaként feltüntetve azokat.


A terézvárosi MSZP közösségi oldalán pedig szintén Bálint György adományaként hivatkoztak ugyancsak tízezer kiosztott maszkra. A baloldali politikus lapunk kérdésére egyszer azt állította, hogy a távol-keleti szállítmányt a kínai ismerősei küldték „baráti segítségként”, máskor pedig azt, hogy a saját pénzén is vásárolt Kínából védőeszközöket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések