Hirdessen itt

Kocsis Máté: A vakcinának nincs nemzetisége, az a jó, amit már beadtak


A járvány ellen csak a védőoltás jelent segítséget – mondta Kocsis Máté napirend előtti felszólalásában a parlamentben, és mindenkit arra kért, hogy regisztráljon az oltásra. Emlékeztetett:


👉 az átoltottságot tekintve éllovasok vagyunk az unióban, de ehhez az kellett, hogy a kormány ne várja ölbe tett kézzel Brüsszelből az oltóanyagot, hanem keletről is rendeljen.


Ma már ebben több uniós ország is követi hazánkat – mondta a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint az EU-s szállítás akadozik, és egyenlőtlenül osztják el a vakcinákat a tagállamok között, amire az osztrák kancellár hívta fel a figyelmet. – Brüsszel hibájából félmillió magyar nem kap oltást csak márciusban és áprilisban – mondta a politikus és emlékeztetett, hogy ráadásul az unió a vakcinaszerződéseket is eltitkolja.

👉 – A vakcinának nincs nemzetisége és politikai nézete, az a jó vakcina, amit már beadtak – mondta Kocsis Máté.


A politikus emlékeztetett: gátlástalan az ellenzék, hogy azt hiszi, senki nem emlékszik rá, mit mondtak néhány héttel ezelőtt. – Ha önökre hallgattunk volna, a jelenlegi átoltottság felét sem értük volna el – szúrt oda az ellenzéknek a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint a baloldal a vakcinák ellen kampányolt. – Ez a stratégiájuk, abban érdekeltek, hogy a járvány elterjedjen, mert azt gondolják, minél több a halott, annál jobbak az esélyeik a választásokon. Szégyelljék magukat – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

👉 Válaszában Menczer Tamás államtitkár arról beszélt, hogy a vakcina jelenti az egyetlen megoldást a járvány ellen, de a közös uniós beszerzést elrontották. A Brüsszel közvetítésével rendelt vakcinák mindössze hat százaléka érkezett meg.


Nem az a baj, hogy nem rendeltünk az unión keresztül, hanem az, hogy nem jön meg a vakcina – vélekedett az államtitkár. Menczer Tamás elmondta, csak hazánkban van ötféle vakcina, és csak nekünk van az oroszokkal és Kínával is szerződésünk, aminek köszönhetően három és fél millió emberrel többet oltunk be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések