Tovább erősödik az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa és a kecskeméti önkormányzat közötti együttműködés a gondozott fiatalok segítése érdekében – írja a Bács-Kiskun megyei hírportál, a baon.hu.


Elkészült az erről szóló megállapodás, amelynek lényege, hogy a KIK-FOR Kft. bevonásával önkormányzati bérlakáshoz juthatnak az Ifjúsági Programban résztvevő fiatal felnőttek. A bérlőket az SOS Gyermekfalu jelöli ki. Az együttműködésnek köszönhetően Kecskemét városa is segítheti a korábban gondozásban részesülő nagykorúvá vált fiatalok társadalomba történő integrálódását, az önálló életvitel fokozatos kialakítását.

A lakások felújítását az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa vállalta. Az Ifjúsági Program keretében a résztvevőket folyamatosan segíti majd, és együttműködik a KIK-FOR Kft.-vel az esetlegesen felmerülő, a bérleti szerződések rendelkezéseivel ellentétes magatartások kezelésében. Vállalja továbbá, hogy helytáll az esetlegesen felmerülő bérlői tartozások vonatkozásában is.

A program egybevág a város ifjúságot támogató törekvéseivel, illetve azzal a céllal, hogy a kecskeméti fiatalokat helyben tarthassuk.

A Kecskemét önkormányzatának fiatalokat segítő programjáról szóló eredeti cikk IDE kattintva érhető el.