A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kásler Miklós: Új helyet keresünk a 100 Tagú Cigányzenekarnak


Miután az együttes a fővárosi pártpolitikai csatározások egyik áldozataként elvesztette próbahelyét, úgy rendelkeztem, hogy az Emmi segítsen alkalmas ingatlant keresni a zenekar számára – tájékoztatott az emberi erőforrások minisztere a közösségi oldalán. Kásler Miklós hangsúlyozta:

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár jelenleg azon dolgozik, hogy a nemzeti örökségünk szerves részét képező, a hagyományokat nemzedékről nemzedékre átadó cigányzenészek világhírű együttesének a jövője biztosítva legyen.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, a 100 Tagú Cigányzenekar immár tizenkét éve egy VII. kerületi, Wesselényi utcai épületben tartotta a próbáit, majd a világhírű zenekar a sajtóból értesült arról, hogy február 25-ig el kell hagyniuk az ingatlant. Ezt követően Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere felajánlotta, hogy a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban vagy a Cziffra György Kulturális Központban állandó vagy ideiglenes próbahelyet biztosítanak az együttes számára.

A kormánypárti városvezető elmondása szerint külön kérte a kerületi képviselőket, hogy támogassák a kezdeményezését, viszont a Jobbik, a Momentum, a DK és a Közösség Dél-Budáért Egyesület képviselői elutasították azt, mondván: nem előremutató más önkormányzat belügyeibe ilyen módon beavatkozni.

Később Perlai Zoltán, Budafok DK-s frakcióvezetője visszautasította, hogy problémát láttak volna a 100 Tagú Cigányzenekar befogadását illetően, majd a kirekesztő beszéd határait súrolva, nemzetiségi alapon szembeállította a helyi svábokat a cigányzenekar tagjaival. Felszólította ugyanis Szepesfalvy Anna alpolgármestert, hogy a méltán népszerű cigányzenekar mellett a sváb ősök emléke előtt is hasonló lelkesedéssel álljon ki, hiszen ők is ugyanúgy megérdemlik az elismerést és a befogadást.

Új helyet keresünk a 100 Tagú Cigányzenekarnak. Miután az együttes a fővárosi pártpolitikai csatározások egyik...

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. február 28., vasárnap

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések