A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Harmincméteres zuhanás után halt meg két túrázó egy amerikai nemzeti parkban


Az egyesült államokbeli Maine állam Acadia Nemzeti Parkjában halt meg két túrázó, miután harminc métert zuhantak egy jeges szikláról. Miután a rokonok jelezték eltűnésüket, légi és földi csapatok is keresésükre indultak.


A holttesteket szombat reggel találta meg Bar Harbor közelében az egyik önkéntes keresőcsapat a nemzeti park közleménye szerint. Egy 28 éves férfi és egy 30 éves nő halt meg, mindketten a massachusettsi Rutlandből származtak. Nevüket nem hozták nyilvánosságra - írja az ABC News.

A pár kedden érkezett Bar Harborba, és csütörtökön dél körül hallottak róluk utoljára, amikor a nő telefonon beszélt a családjával. A nemzeti park illetékese szerint a pár egy jéggel borított sziklaszirtről eshetett le 30 méteres magasságból.



A családtagok pénteken délután jelezték a nemzeti parknak, hogy a pár nem jelentkezett ki a hotelből időben, és az autójukhoz sem tértek vissza. A hatóságok azonnal elkezdték keresni őket helikopterrel is, hőképalkotó technológiát is használva, sikertelenül. Végül egy 15 fős önkéntes mentőcsapat találta meg őket.

A nemzeti park közleménye szerint a terület minden ösvénye nagyon jeges a mostani esőzések és az azt követő hideg időjárás miatt, így a túrázóknak fel kell készülniük a hideg és jeges körülményekre extra rétegű ruházattal és tapadásgátló eszközökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések