A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fodor Milán: olyan a felkészülésem, mint a profiké


Fodor Milán a profi ökölvívókéhoz hasonlította a felkészülését, miután bizonytalan hónapok és sok halasztás után eldőlt, hogy hol és mikor mérkőzhet meg a lengyel Damian Durkaczcal a tokiói olimpiai részvételért.

A 63 kilogrammos súlycsoportban szereplő magyar ökölvívó az M1 aktuális csatornának kedden elmondta: egy hónappal ezelőtt a Bocskai István nemzetközi emlékversenyen végre ringbe léphettek, és így volt lehetőségük megmérettetni magukat. A Debrecenben elődöntős magyar bokszoló kiemelte: a tornán sikerült két jó ellenféllel találkoznia, és a meccsein visszaköszöntek azok az elemek, amiket edzéseken begyakoroltak.  

"Edzőmmel közösen úgy érezzük, hogy jó úton járunk. Az elmúlt időszakban nagyon zavaró volt, hogy a módosítások miatt folyamatosan változott a kvótaszerző verseny helyszíne és az időpontja, amikből inkább utóbbi okozott problémát. Nagyon reméljük, hogy a mostani döntés már végleges, mert ahhoz van igazítva az edzésterv, mikorra kell a csúcsformát hoznom" - nyilatkozta.

Hozzátette: azzal, hogy egyetlen meccs választja el az olimpiai szerepléstől, és már nemcsak az ellenfelét ismeri, hanem azt is, hogy mikor és hol mérkőznek meg, ténylegesen olyanná vált a felkészülése, mint a profiké. Egy évvel ezelőtt Londonban a szervezők a világjárvány miatt félbeszakították az európai kvótaszerző versenyt, amelyet idén június 4. és 8. között Párizsban folytatnak.

"Tudunk az ellenfelemről meccseket nézni, amiket az edzőkkel közösen elemzünk. Keressük, hogy mik a gyenge pontjai, és mit kellene ellene lépnem" - mondta.

Fodor kifejtette, hogy néhányszor eljátszott ugyan a gondolattal, mi vár, mi várhat rá a kvalifikációs mérkőzés után, de egyelőre inkább mégis arra összpontosít csupán, hiszen azon az egy meccsen múlik minden további.

"Nem gondolom nagyon túl a dolgot, mert az csak elveszi a koncentrációt. Nem rakok magamra terhet az olimpiai szereplés lehetőségével, mert, ha júniusban ezt a szintet meg tudom a lépni, akkor ott a helyem az ötkarikás játékokon" - közölte.

A magyar ökölvívók közül egyedül Gálos Roland (57 kg) olimpiai szereplése biztos ezidáig, ő a folytatásban a tokiói kiemelésért harcolhat. Fodor mellett a ringben még Pribojszki Katának (69 kg) és Nagy Tímeának (75 kg) lesz esélye kvótát szerezni a 2020-ról idénre halasztott tokiói olimpiai játékokra, amit július 23. és augusztus 8. között rendeznek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések