A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erőszakba torkollott a rendőri erőszak elleni tüntetés Athénban


A rendőrök könnygázt és vízágyút vetettek be a rendőrőrsöt megostromolni készülő tiltakozókkal szemben, akik Molotov-koktélokkal dobálták a rend őreit.


Erőszakba torkollott kedden a görög fővárosban, Athénban a rendőri erőszak elleni tüntetés; a rendőrök könnygázt és vízágyút vetettek be a rendőrőrsöt megostromolni készülő tiltakozókkal szemben, akik Molotov-koktélokkal dobálták a rend őreit.

Helyszíni beszámolók szerint az úton parkoló járművek tucatjai szenvedtek károkat a főváros déli, Néa Szmírni nevű külvárosi részén. Legalább egy rendőr megsérült az utcai harcokban. A rendőri erőszak témája azután került reflektorfénybe, hogy járókelők lefilmezték, amint rendőrök megvertek egy férfit a külvárosi területen. A férfi azt kiáltotta, hogy „fáj”, miközben a rendőrök verték és rugdosták. Az ügyben vizsgálatot rendeltek el, a kormány pedig elítélte a rendőrök fellépését.   

Baloldali pártok és egyéb szervezetek ezt követően tüntetésre szólítottak fel, amelyen a tudósítók becslései szerint mintegy négyezren vettek részt. A békésnek induló tüntetés azonban elfajult, a környék káoszba süllyedt – számoltak be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések