A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy év felfüggesztettet kapott a Zagyvarékason ittasan gázoló férfi


A férfi segitségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.


A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki 2019. november 15-én ittasan ült a volán mögé, és este fél kilenc körül Zagyvarékas egyik utcájában nekiütközött az előtte közlekedő kerékpárosnak, aki az ütközés következtében az útpadkára esett és 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sofőr mit sem törődve a biciklissel, elhajtott a helyszínről – tájékoztatott a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Az ügyben 2020. április 7-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 2020. július 8-án ítéletet hozott. A büntetlen előéletű férfit ittas vezetés vétsége, illetve segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 1 év – végrehajtásában 3 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának mérséklése, illetőleg járműkategóriára korlátozása céljából, enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol az nemrég jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék február 26-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, az enyhítésre nem látott okot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések