A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Deutsch Tamás: Politikailag zsarolná ellenfeleit a baloldal


Az Európai Parlament (EP) baloldali többsége – az Európai Néppártot is beleértve – politikai nyomásgyakorlást folytat a jogállamiságinak „füllentett” kérdésben – mondta Deutsch Tamás a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.


A Fidesz–KDNP EP-delegációvezetője úgy fogalmazott, több mint tizenkét év óta tartó brüsszeli képviselősége alatt nem hozott még annyira primitív határozatot az EP, mint amikor a héten arról döntött, kész jogi eljárást indítani az Európai Bizottság ellen, ha a brüsszeli végrehajtó testület tovább késlekedik az uniós költségvetés védelmére létrehozott jogállamisági feltételrendszer alkalmazásával.

👉 – Az EP baloldali többsége ezzel nyíltan megfenyegette az Európai Bizottságot, sőt politikai nyomást kíván gyakorolni az Európai Bíróságra is, hogy nekik kedvező döntést hozzon


– jelentette ki a kormánypárti politikus. Kiemelte, a magyar baloldali EP-képviselők is minden erejükkel azon vannak, hogy a saját hazájuk ellen dolgozzanak. Az úgynevezett jogállamisági mechanizmust is azért próbálják életben tartani, hogy elvegyék a Magyarországnak járó uniós forrásokat a magyar kis- és középvállalkozásoktól, önkormányzatoktól, valamint az oktatási és egészségügyi rendszertől – fejtette ki Deutsch Tamás.

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője szerint

👉 feketén-fehéren lelepleződött az európai és a magyar baloldal azon aljas mesterkedése, amellyel jogszabálynak álcázva próbálják politikailag zsarolni ellenfeleiket.


– Minden olyan országot meg akarnak ugyanis büntetni, ahol a választók többségének volt bátorsága az európai fősodorral szembe menve polgári, nemzeti, jobbközép, konzervatív kormányok mellé állni – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések