A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Civil fogyasztóvédelem: a járvány alatt is fontos a tudatos fogyasztói döntés


A járvány alatt is fontos a felelős, tudatos fogyasztói döntés, hiszen rengeteg álhír jelenik meg a koronavírussal szembeni védekezésről, a betegség lefolyásáról, és az oltásról - hívja fel a figyelmet a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ)

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben a FEOSZ rámutatott arra, hogy a járványhelyzetet kihasználva a tisztességtelen webáruházak újabb ajánlatokkal támadnak, és termékbemutatós vállalkozások kínálják legújabb termékeiket.

A civil fogyasztóvédelmi szervezet hangsúlyozza, a gyógyászati termékek, vagy gyógyhatású készítmények vásárlása előtt mindenképpen érdemes konzultálni a háziorvossal, szakorvossal, mert az adott termék nem biztos, hogy mindenki számára alkalmazható.  

A FEOSZ tanácsa szerint kerülni kell a szórólapokon, ingyenes magazinokban hirdetett termékek vásárlását, illetve az olyan weboldalakat, ahol  a terméket értékesítő vállalkozásról semmit nem tudható meg.

Egy telefonszám ismerete, vagy egy email cím még nagyon kevés adat, ismerni kell a pontos cégnevet, székhelyet, cégjegyzékszámot, adószámot, hiszen így derülhet ki, hogy magyarországi vállalkozásról van-e szó - írják a közleményben.

Kiemelik: tilos vásárolni oltást, ezt biztos, hogy illegálisan árusítják, és nem szabad elhinni, ha ennek ellenkezőjét állítja a weblap, akár egy álszakember.

Kitérnek arra, hogy találtak már olyan hirdetéseket is, ahol ismert, médiában szereplő járványügyi szakemberek nevét, arcát használják fel, hogy hitelesnek tűnjön a reklám. Nem szabad bedőlni ennek a módszernek sem - hívják fel a figyelmet a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések