A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Beteg világ: Debütált Banglades első transznemű híradósa


A Guardian szerint Tashnuva Anan Shishir reményt ad az ország LMBTQ közösségének.


Első műsora végén elsírta magát Banglades első transznemű híradósa, Tashnuva Anan Shishir – írja a The Guardian. Hozzátették: a 29 éves nő fizikai erőszakot, és öngyilkossági kísérletet túlélve jutott el eddig, amivel a portál szerint reményt ad az ország LMBTQ közösségének.

A Guardian szerint a dél-ázsiai országban körülbelül 1,5 millió transznemű ember él, akik „súlyos diszkriminációnak és zaklatásnak” vannak kitéve. Hangsúlyozták, hogy Shishirt sem fogadták el a saját közösségében, négyszer kísérelt meg öngyilkosságot, végül elmenekült otthonról, majd megkezdte a hormonterápiát és ő az első transznemű Bangladesben, aki közegészségügyi szakra jár.

A Guardian emlékeztet: bár a kormány engedélyezi, hogy a transznemű emberek önálló nemként azonosítsák magukat és szavazzanak, eközben még érvényben vannak az azonos neműek közti szexuális kapcsolatot büntető régi törvények is.

A Boikshani TV szóvivője szerint ők fel vannak készülve rá, hogy a konzervatív nézőknek nem fog tetszeni Shishir szereplése, de a csatorna ennek ellenére történelmi lépésnek nevezte, hogy transznemű híradósuk is van. Shishir azt mondta, hogy más tévékhez is jelentkezett korábban, de folyton elutasították.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések