A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bajban van Portik! Újabb leszámolások miatt nyomoznak


Egy sor még a '90-es években történt magyarországi merénylet miatt indult nyílt eljárás


Négy, az 1990-es években elkövetett merénylet miatt indított nyílt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda, mind a négyhez kapcsolódhat Portik Tamás, aki jelenleg két gyilkosság miatt kapott 28 évnyi fegyházbüntetését tölti.

Kriminalisztikai bombát robbantott a PestiSrácok, amikor hétfőn beszámolt arról, hogy egy sor az 1990-es években történt merénylet körülményeit kezdte vizsgálni nyílt eljárásban a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az ügyekben közös, hogy a lap szerint valamennyi Portik Tamáshoz köthető.

Tavaly decemberben Ibolya Tibor a Magyar Nemzetnek adott interjújában kifejtette, büszke a Portik Tamással kapcsolatos, korábban már döglött ügynek számító eljárásokra, mivel megítélése szerint ezekben a proaktív ügyészi munka nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a holtpontról kimozduljon a nyomozó hatóság, és így ezzel a bűnszervezettel szemben eredményeket lehessen felmutatni.

👉 A főügyész jelezte azt is, hogy hamarosan további leszámolásos ügyekben lehet előrelépés.


A PestiSrácok most az ORFK-tól kapott információt osztott meg. Eszerint az alább részletezett ügyekben rendelték el a nyílt nyomozást.

Muskovics Gyula meggyilkolása

Muskovics Gyulát, aki a ’80-as években együtt ült a tököli fiatalkorúak börtönében Portikkal, egy ismeretlen férfi 1995 júliusában lőtte agyon a fővárosi Zugligeti úton, az esküvője előtt egy nappal, menyasszonya szeme láttára. A bérgyilkos a cseh gyártmányú Skorpió minigéppisztolyt eldobta.

Sokan az éjszakában Seres Zoltánt hozták összefüggésbe a merénylettel, mivel állítólag egy időben a Tahitótfaluban 1999-ben meggyilkolt vállalkozó hencegett azzal barátai előtt, hogy ő volt a gyilkosság felbujtója, tettesként pedig egy ukrán bűnözőt nevezett meg. Azonban az Aranykéz utcában felrobbantott Boros Tamás 1997-es videó vallomásában arról beszélt: egyik ismerőse azt mesélte, hogy

👉 “ez a marha Portik részegen azzal dicsekszik kint az USA-ban, hogy ő lövette le Muskovicsot”.


Boros úgy vallott, az éjszakában azt beszélték, az Energol-vezér “Kistököli” nevű embere húzta meg a ravaszt. Boros szerint Muskovics halála után a többszáz millió forintos vagyona Portiké lett, a meggyilkolt maffiózó alvilágbeli szerepét pedig az ‘Olasz’ gúnynevű bűnöző vette át.

Ismert, Borost aztán Portik végeztette ki Jozef Roháccsal, amiért 13 év fegyházat kapott jogerősen.

Naji Awadot felrobbantották

Boros Tamás beszélt a Muskovics Gyula után néhány hónappal Budapesten meggyilkolt jordán pénzváltóról is.

👉 A pentitó szerint az 1995. szeptember 19-én, a fővárosi Práter utcában, saját autójában felrobbantott Naji Awad Portikék pénzváltójaként működött haláláig.


Boros úgy tudta, hogy az olajüzletekből befolyt százmilliókat Portikék átváltották valutába, amelynek egy részét külföldi bankszámlákra helyezték el, másik részéből pedig a külföldről – Oroszországból és Szlovákiából – érkező olajszállítmányokat fizették ki. Boros szerint Naji Awad halála előtt eltűnt a rendszerből 500 millió forint, s emiatt a jordán és Portikék összevesztek. Ennek az ügynek az aktáját is leporolták.

A gyilkosság módszere, a robbantás Rohác egyik kedvelt módszere volt.

Rálőttek a halnagykereskedőre

Nyílt nyomozás zajlik a T. Pál halnagykereskedő ellen elkövetett támadás ügyében is.

👉 A Portikot fiatalkorában felkaroló férfibe a saját házánál, 1996. november 21-én lőtt bele kilenc golyót a bérgyilkos. T. Pál túlélte.


A PestSrácok szerint a nyomozók azt feltételezik, hogy a meghiúsult merényletre Portik Tamás adott utasítást az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani fegyházbüntetését töltő Jozef Rohácnak. A támadást sokáig Portik volt testőrének, Salihi Meadnak tudták be, hiszen az albán gengszter elismerte a rendőröknek, hogy ő fenyegette meg telefonon a támadás előtti napokban a sértettet, másrészt a helyszínen is ott volt. Azonban korábbi forrásunk szerint Mead szerepe a Fenyő-merénylethez hasonlóan ebben az esetben is az volt, hogy tévútra vigye a nyomozást, és elterelje a figyelmet a valódi elkövetőről.

Bomba H. Istvánnak

Bombával ölték volna meg H. Istvánt, aki súlyos sérülésekkel, de túlélte a támadást. Az NNI most elővette ezt a merényletet is. A Gyüre-gyilkosság végrehajtásával gyanúsított K. Gábor a kecskeméti maffiaügy fővádlottja, Radnai László szerint „a helyszínt és az elkövetőt biztosította egyes bűncselekményeknél.” A volt keresztapa a Prisztás-, a Fenyő- és a H. István (Prisztás örököse)- ügyet nevezte meg. Utóbbiról a Prisztás-ügy nyomozati iratai szerint Radnai annyit mondott, H. István elárulta neki: véleménye szerint Portik robbantatta őt fel, mivel a merénylet előtt a közelben látta K. Gábort, Portik emberét. A merénylet oka az lehetett, hogy H. István rájöhetett, Portik van a Prisztás-gyilkosság mögött. Ami aztán a bíróságon be is igazolódott; Portik 15 évet kapott jogerősen Prisztás József lelövetéséért.

👉 Portik ellen jelenleg is több per folyik. Így felbújtóként vonják felelősségre a Fenyő-gyilkosság ügyében, valamint az ügetőhajtó, Lakatos Csaba meglövetése miatt is bíróságon felel. Ugyanakkor meggyanúsították, hogy fiatalkori cimboráját, Gyüre Józsefet ő lövette agyon K. Istvánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések