A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A vakcinák beadását megtagadó erdőkertesi háziorvost népszerűsíti a 444


Kiss Csaba, erdőkertesi háziorvos, volt LMP-s parlamenti képviselőjelölt a vakcinák beadásának megtagadásával hiába veszélyeztet emberi életeket, a Soros-blog egy közel hétperces videóinterjút készített vele. A hétfő reggel megjelent anyagban egy pillanatig sem firtatták, miért problémás a korábban az MSZP-ben politizáló Kiss hozzáállása, helyette terepet biztosítottak a magyarázkodásra. Ezzel a baloldali média is nyíltan beszállt a baloldali pártok oltásellenes kampányába.


Az Origo március 13-án, szombaton hozta nyilvánosságra az utóbbi idők egyik legsúlyosabb botrányát, miszerint Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos, az LMP korábbi országgyűlési képviselőjelöltje a harmadik hullám közepén

👉 hippokratészi esküjét megszegve megtagadta, és a mai napig megtagadja betegeitől az oltást,
👉 a nyugati vakcinák mellett a keletieket sem hajlandó beadni pácienseinek, még akkor sem, ha azt kifejezetten kérik;
👉 egészségügyi dolgozóként még magát sem oltatta be, pedig erre az oltási terv szerint minden lehetősége megvolt.

Az ügy odáig gyűrűzött, hogy abban Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt, úgy fogalmazva, nem tudja, az oltásellenességével hogyan tud a lelkiismeretével elszámolni a háziorvos, hiszen tudja, hogy a vakcinahiány miatt meghalnak az emberek. Még a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is elhatárolódott az erdőkertesi háziorvostól, és az ügyre reflektáló közleményében azt írta, hogy "a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét."

Ehhez képest a 444 stábja úgy gondolta, hogy a legideálisabb interjúalany nem más, mint Kiss Csaba. Így hétfő reggel egy közel hétperces videós interjút közöltek vele "Most olyan világot élünk, hogy ha nem egyezik a véleményed, lenyomnak" címen. Az anyagban egy pillanatig sem firtatták, miért problémás Kiss hozzáállása, helyette terepet biztosítottak arra, hogy megmagyarázza, miért nem adja betegeinek az életmentő oltóanyagot. A drámai aláfestő zenével induló riportban a háziorvos a szokásos oltásellenes paneleket sorolta, így többek között arról beszélt, hogy a kínai és az orosz oltóanyagokról "kevés információval rendelkezünk".

Mint ismert, Kiss négy évig önkormányzati képviselő, majd négy évig alpolgármester volt Tiszaszigeten, nyolc évig pedig Eperjes társadalmi megbízatású polgármestereként dolgozott. A mostani interjúban elárulta azt is, hogy

két-három évig tagja volt az MSZP-nek,


de aztán csalódott bennünk. Három évvel ezelőtti szerepvállalására pedig úgy emlékezett vissza, hogy "valóban volt egy megkeresés az LMP részéről, amit elvállaltam, így a támogatásukkal elindultam a körzetben a parlamenti választáson." Majd a vakcinákra rátérve rezzenéstelen arccal közölte, hogy azokat az oltóanyagokat, amiket az elmúlt két-három hétben nekem kellett volna beadni, ezt a misszión keresztül az önkormányzat megoldotta. "Tehát nincs kevesebb ember beoltva, mint amennyi oltóanyag jött" - jelentette ki úgy, mintha ez teljesen normális lenne. A 444 segítségével még arról beszélt, hogy felesége "időnként fél" a retorzióktól, de a gyerekei büszkék rá, főleg a lánya, aki teljes mértékben egyetért vele.

A Soros Györgyhöz köthető blog anyagából jól látszik, hogy a baloldali média is beszállt a baloldali pártok oltásellenes kampányába.


Ezt megelőzően az RTL Klub Híradója népszerűsítette Kisst, de az ATV is fontosnak tartotta megkeresni őt.

Mint ismert, a Pest Megyei Kormányhivatal múlt héten azt közölte, hogy egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki az erdőkertesi háziorvos praxisára. A bírságot azzal indokolták, hogy Kiss oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és jogi előírásoknak is. Futó Barnabás ügyvéd pedig arról beszélt az ügy kapcsán, hogy büntetőjogi felelősség is terhelheti a háziorvost

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések