A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Pride hozhat gazdasági fellendülést Angliában


Floridában elbocsátottak egy színes bőrű rendőrt a „néger” szó használatáért, tovább romlanak a járványügyi mutatók Olaszországban. A spanyolok lezárnák határaikat húsvét végéig, Brighton a Pride-ban bízik.


Kirúgták a fekete rendőrt, mert a „néger” szót használta

Tampában, Florida államban egy fekete rendőr szavait saját „bodycam” kamerája rögzítette, eszerint Delvin White rendőr több alkalommal is használta a néger szót, ezért kirúgták. Az eset a rendőr bodycam-jének egyik rutinellenőrzésekor derült ki. White a felvételek szerint többször is használta a néger szót. Az állásából kirúgott rendőr nem tagadja a vádat, ugyanakkor elmondta, hogy ő a néger szót nem becsmérlő vagy lekicsinylő módon használja, hanem azért, mert ez „a legjobban elterjedt kifejezés az afrikai-amerikai körökben, a közös kultúra és háttér tükre”. Azonban a rendőrség szerint a Delvin White által használt kifejezés aláássa a közösség rendőrségbe vetett bizalmát.

Források: theblaze.com, tampabay.com

Teljes lezárás várható Olaszországban

Lombardia járványbiztosa Giudo Bertolaso nyilatkozata alapján elkerülhetetlen lesz az ország újbóli teljes lezárása. A járványügyi helyzet egyre rosszabb a koronavírus mutánsok rendkívül gyors terjedése miatt. A brit variáns az esetek 54 százalékában, míg a brazil a fertőzések 4 százalékban fordul elő.
„Amennyiben a napi fertőzöttek száma eléri a 40 ezer főt, a kormány kénytelen lesz drasztikus megszorításokat bevezetni” – mondta Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter.

Források: ilgiornale.it, corriere.it

Húsvét végéig határzárat tartana Spanyolország

A spanyol kormány egy közös húsvéti stratégia bevezetésén dolgozik az autonóm régiók vezetőivel. A kormány célja, hogy minden régió zárva tartsa határait az ünnep végéig a negyedik hullám elkerülése érdekében. Az egészségügyi minisztérium 2020 karácsonyára hivatkozva nem akarja engedélyezni a szabad mozgást, hiszen a korábbi lazítások vezethettek a harmadik hullám egyre romló járványadataihoz.

A madridi polgármester viszont indítványozta, hogy ne legyenek korlátozások húsvétkor a fővárosban. A helyi orvosok szövetsége nem támogatja a lazításokat, mert a szakemberek szerint az egészségügy még nem lábalt ki teljesen a januári vészhelyzetből sem.

Forrás: rtve.es

Brighton a Pride felvonulástól várja gazdasága fellendülését

„A Pride jelentős lökést ad majd a helyi gazdaságnak” – állítja egy angol kereskedelmi szervezet vezetője. Gavin Stewart a helyi online kereskedelem fellendítését célzó Brilliant Brighton online platform üzemeltetője szerint a Pride miatt érkező turisták menthetik meg a koronavírus-járvány miatt csőd szélére került kereskedőket.

Tavaly, 2020-ban lett volna a Brighton Pride harmincadik, jubileumi felvonulása, amelyet a résztvevők legnagyobb sajnálatára a járvány miatt töröltek. Az idei felvonulást is halasztani kellett, amelyet végül augusztus 6 és 8-a között rendezhet meg a város. Stewart szerint a Pride évente 30 millió fonttal járul hozzá a város gazdaságához.

Forrás: theargus.co.uk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések