A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A baloldali önkormányzatok elutasítják a keleti vakcinákat


A baloldali önkormányzatok azt kérték, hogy az ő területükre ne küldjön a kormány orosz vagy kínai vakcinát – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A mostani baloldali akció nem az első olyan oltásellenes provokáció, amelyet a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal elkövet az emberek ellen.


Gyurcsány Ferenc vezetésével a baloldal oltásellenes kampányt indított – áll a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében. A kormány tájékoztatása szerint a baloldali önkormányzatok azt kérték, hogy az ő területükre ne küldjön a kormány orosz vagy kínai vakcinát. –

👉 A baloldalt terheli a felelősség minden olyan idős ember haláláért, akit ők beszéltek le az oltásról és így nem szerzett időben védettséget. A baloldali pártok azonnal állítsák le az oltásellenes kampányokat, ne terjesszenek álhíreket a kórházakról és a Mentőszolgálatról – írták.


Emlékeztes, hogy Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület részt vett azon a tájékoztatón még február 14-én, amely után levélben kérte Kásler Miklós emberierőforrás-minisztertől öt fővárosi kerület DK-s polgármestere, hogy

👉 az általuk vezetett kerületekben orosz és kínai vakcinával ne oltsanak, majd a kerületnek adott kínai vakcináról azt állította, hogy senki sem kérte és visszaküldi a kormánynak.


A közösségi oldalán tett kijelentés után a XVIII. kerületi lakosok azonnal jelezték, hogy ők elfogadnák a kínai vakcinákat is, de nem kereste őket senki. Szaniszló a lakossági felháborodás hatására másnap az ATV-ben azzal védekezett, hogy meg van kötve a háziorvosok keze, ők nem vehetnek előre az oltási sorrendben olyanokat, akik kérnék a kínai vakcinát.

Ezt az állítást azonban saját párttársa, a Demokratikus Koalíció XII. kerületi országgyűlési képviselő-jelöltje, Komáromi Zoltán cáfolta meg, még februárban.

👉 A gyurcsányista háziorvos akkor arról beszélt, szintén az ATV-ben, hogy változtatott az oltási sorrenden. A DK-s egészségpolitikus azzal érvelt, hogy nem tartja észszerűnek a meghatározott sorrendet, és mivel a betegeit ő maga ismeri, azokat fogja behívni oltásra a megkapott listáról, akiket ő akar, például egy idős házaspár egyik tagját is előrevette.


A Gyurcsány-párti Komáromi Zoltán egyike azoknak a politikusoknak, akik elutasítják a keletről érkező vakcinákat. A baloldal a kezdetektől a kormány oltási programja ellen hergel.

👉 Először a vakcinaregisztrációt támadva keltett bizonytalanságot az emberekben, majd az oltóanyagot támadta. Még petíciót is indítottak a kínai vakcina ellen.


Orbán Viktor miniszterelnök egyik parlamenti felszólalásában figyelmeztette a baloldalt, hogy állítsák le az oltásellenes kampányukat, mert

👉 több százan is meghalhattak volna, ha a keleti vakcinák nem állnak rendelkezésre.


Gyurcsány Ferenc pedig még a miniszterelnöknek beadott vakcinát is megkérdőjelezte. Mint ismert, a kormányfőt kínai vakcinával oltották be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések