A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Üzemanyagtartályban rejtette el a drogot, most súlyosabb büntetést kérnek neki


Tompán bukott le a kábítószercsempész még 2018-ban.


A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta azzal a letartóztatásban lévő szerb férfival szemben, akit a Kecskeméti Törvényszék kábítószer birtoklásának bűntette miatt nem jogerősen hat év tíz hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és hét év kiutasításra ítélt.

Az esetről korábban is írtunk. A szerb férfi 2018. december 28-án, kábítószert szállított Szerbiából Magyarországra a kisbusza üzemanyag-tartályába elrejtett csomagokban, amelyet Prágába szeretett volna eljuttatni. A férfi Tompánál lépte át a magyar határt, azonban a pénzügyőrök a vámvizsgálat során megtalálták a járműben

összesen 41 csomagban elrejtett kábítószert és a férfi ellen büntetőeljárást indítottak.


Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a büntetés súlyosítását kérte, a vádlott és védője pedig elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítése végett fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést fenntartotta, és a védelmi fellebbezéseket alaptalannak ítélte.

Az elsőfokú ítélettel szemben bejelentett fellebbezések tárgyában másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog döntést hozni. – írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések