A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Súlyos fájdalmaktól szenvedett a koronavírus miatt egy 16 hónapos gyermek


Koronavírussal fertőződött meg egy 16 hónapos gyermek, azonban nála is súlyos lefolyása volt a betegségnek, mely megtámadta a létfontosságú szerveit. A mája és a lépe nagyon megdagadt, amely súlyos fájdalmakhoz vezetett az ifjú csöppségnél.


A Texas állambeli Houstonból élő 16 hónapos Karter Settle is egyike azon ifjú gyermekeknek, akik megfertőződtek a koronavírussal. A fiatalabb korosztályban rendre nem súlyos a betegség lefolyása, ám időről-időre előfordulnak olyan történetek, amikor a vírus fiatal szervezetet is leterít.

Ez történt a 16 hónapos kislánnyal is, akinek megdagadt a mája és a lépe is a fertőzés következtében, mely elviselhetetlenül súlyos fájdalmakhoz vezetett – adta hírül az ABC13. Több napon keresztül enni sem tudott, és vérátömlesztésre volt végül szüksége.

Az édesanyja, Dale Settle mindenkit arra figyelmeztet, hogy nagyon súlyos hatása lehet a koronavírusnak a fiatal gyermekekre is, ezért ne vegye félvállról senki. Mint mondta, nagyon megrázó élmény volt ez a család számára:


Nehéz leírni azt a fajta sírást, amit nála tapasztaltunk. Olyan sírás volt, amihez hasonlót én még soha nem hallottam. Azt látni, hogy a saját gyermeked csak hever, és nem olyan, mint amilyennek lennie kellene, teljesen összetöri az ember szívét


Karter megpróbáltatásai néhány héttel ezelőtt kezdődtek, amikor belázasodott, és zsinórban öt napon keresztül nem is ment le a láza. A hatodik napon vitték el orvoshoz, és rögtön a Texasi Gyermekkórházba is bekerült. Dale elmondása szerint ezt követően csúsztak félre igazán a dolgok:

Miközben a teszteredményre vártunk, ötletünk sem volt arról, hogy mi lehet szegénynek a baja, mert megnagyobbodott a mája, a veséje és a lépe is, valamint nagyon alacsony volt a vérének vastartalma


Karter tesztje végül pozitív lett, és az orvosok szerint ez meg is magyarázza, hogy a szervezetében mi történt, ugyanis a SARS-CoV-2 vírus képes a teljes szervezetet letámadni. Karternek végül vérátömlesztésre volt szüksége, és újra meg kellett tanulnia járni – tette hozzá édesanyja.

Dale Settle mindenki figyelmét szeretné felhívni lánya történetén keresztül, hogy senki nincs biztonságban a koronavírustól, ugyanis a lányának sem volt korábban krónikus alapbetegsége, és mégis teljesen letámadta őt a vírus.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések