A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Részletekben fizeti ki a tanárok plusztámogatását a minisztérium


Kásler Miklós még tavaly augusztusban ígérte meg több mint 10 ezer pedagógusnak a plusztámogatást, a folyósítás azonban csak decemberben kezdődött meg.


A Népszava megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma elmondta, a bruttó 500 ezer forintos juttatásból eddig 300 ezer forintot kaptak meg az érintettek, a maradékot februárban utalják át számláikra.

Kásler tavaly arról beszélt, a támogatással a koronavírus-járvány miatt elrendelt tantermeken kívüli, digitális munkarend során elvégzett többletfeladatokat szeretnék díjazni azoknál, akik a legnehezebb helyzetben lévő diákokat oktatták.

Ezen kívül egyéb munkát is el kellett végezniük, ha igényelni akarták a támogatást, amire valójában egy uniós finanszírozású projekt keretein belül lehetett pályázni.

A Klebelsberg Központ a lapnak azt írta, a projekt teljesítése során osztályközösségenként és tantárgyanként felméréseket és kiértékeléseket kellett készíteniük a támogatásra jelentkező pedagógusoknak a tantermen kívüli digitális munkarend során feldolgozott tananyagok esetében.

A Pedagógusok Szakszervezete helyeselte a döntést, bár közölték, igazságosabb lehetett volna a pályázat, ha nem csupán 400 kiválasztott település dolgozói, hanem az összes tanár részesülhetett volna a juttatásban.

A szervezet azt kérte a kormánytól, hogy a digitális tanrendben tanító minden pedagógusnak adjanak legalább egy egyszeri, 100 ezer forintos támogatást.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések