A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Részegen törték össze munkaadójuk autóját


Három férfi részegen, engedély nélkül vitte el a munkáltatójuk autóját, amivel később balesetet is okoztak, ezért jármű önkényes elvétele és több rendbeli ittas járművezetés miatt emelt vádat ellenük a Siófoki Járási Ügyészség.


A 35, 33 és 27 éves vádlottak 2020 novemberében egy siófoki építkezésen dolgoztak, a nap végén pedig a közösen italoztak egy közeli munkásszállón. Amikor már minden italuk elfogyott, a férfiak annak ellenére, hogy a jármű használatára nem voltak jogosultak, a munkaadójuk autójával indultak további alkoholt vásárolni, a siófoki rendőrök egy közúti ellenőrzésen megállították a kocsit. A járművet ittasan vezető 35 éves vádlottat a rendőrök előállították mintavételre a siófoki kórházba. A két fiatalabb férfi az autónál maradt, azonban annyira ittasak voltak, hogy a rendőri intézkedés ellenére is elhatározták, hogy tovább utaznak Budapestre.

A 33 éves vádlott vezetett, miközben társa a hátsó ülésen aludt. A több száz kilométeres út után a fővárosba érve a kocsi defektet kapott, azonban a sofőr műszaki hiba ellenére nem állt félre, hanem tovább haladt a forgalomban. Mivel a gépkocsi egyre nehezebben volt irányítható, nekiütközött három parkoló autónak, a balesetet követően pedig egy buszmegállóban állt meg. A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség két vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélné, míg a harmadik társukkal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések