A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rejtegette pozitív tesztjét, egész családja belehalt a koronavírus-fertőzésbe


Sokkoló incidens történt Venezuelában, ugyanis az egyik nő eltitkolta családja elől pozitív koronavírustesztjét, majd megfertőzte szeretteit, akik mind egy szálig elhunytak a súlyos szövődmények következtében.


A 36 éves Verónica García Fuentes december közepén lázasodott be, ezért PCR-tesztet kért háziorvosától, ami pozitív eredménnyel zárult, ezért önkéntes karanténba vonult, viszont férjének és gyerekeinek azt hazudta, influenzás lett.

A Newsweek információi szerint Fuentes valószínűleg félelmében tarthatta titokban diagnózisát. Férjének, a 33 éves José Antoniónak végül december végén árulta el, hogy koronavírusos volt, ugyanis ekkor készültek egy nagyobb családi összejövetelre, a nő pedig nem szerette volna, ha a férfi végigfertőzi a rokonokat.

Januárban Fuentes tüdőgyulladást kapott, gyerekei és férje azonban negatívak maradtak. Két héttel később a nő állapota leromlott, ezért kórházba kellett szállítani, mindeközben családtagjai is pozitív koronavírustesztet produkáltak, ám tünetmentesek voltak.

Pár nappal ezután férjét súlyos tünetekkel szintén kórházba vitték a mentők, egy héttel később pedig mindketten belehaltak a komplikációkba. Ami talán ennél is tragikusabb, hogy a házaspár három gyermeke sem élte túl a fertőzést, január végére ugyanis eltávoztak az élők soraiból.

Az incidens apropóján a helyi hatóságok felhívták a figyelmet a járvány veszélyeire, hangsúlyozva a kézmosás, a fertőtlenítés, a közösségi távolságtartás és a maszkviselés fontosságát.

Venezuelában mindezidáig 127 346 koronavírus-beteget azonosítottak, közülük 1 196-en vesztették életüket a súlyos szövődményekben. Nicolas Maduro elnököt nemrég sorozatos támadások érték a média és a szakértők részéről, mivel a carvativir nevű "csodagyógyszert" reklámozta, ami szerinte mellékhatások nélkül semlegesíti a COVID-19 kórokozóját, holott erre semmilyen tudományos bizonyíték sem született.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések