A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pénzbüntetés járhat a súlyos közlekedési baleset okozásáért


Fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett az a sofőr, akinek még 2020. októberében ütközött neki egy megcsúszott autó.


A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves szolnoki nő ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. Az ügyről a megyei főügyészség informálta hírportálunkat.

A vádirat szerint a nő tavaly október 15-én reggel, a 3227. számú úton Újszász felől Jászladány irányába közlekedett gépkocsijával. Az úttest egyenetlenségére figyelmeztető tábla és a 40 km/órás korlátozás ellenére 100 km/órás sebességgel haladt.

A nő az egyenetlen és vizes úttesten megcsúszott, letért a jobb oldali útpadkára, ahonnan balra kormányzással sikerült ugyan visszatérnie az úttestre, de autója teljes terjedelmével áttért a szemközti forgalmi sávba. Ott pedig a szabályosan közlekedő kistehergépkocsival összeütközött. A baleset következtében a furgon vétlen sofőrje maradandó fogyatékosságként értékelendő sérülést szenvedett, míg a karambolt okozó nőnek több csontja eltörött, súlyos sérülései keletkeztek.

A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az ügyben első fokon a Jászberényi Járásbíróság fog döntést hozni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések