Négy rendbeli hamis vád miatt egy év időtartamú, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a járásbíróság egy 35 éves, büntetlen előéletű mezőkovácsházi nőt.


43 éves, büntetett előéletű férjével szemben a járásbíróság hamis tanúzás miatt egy év végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki, két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, illetve meg kell fizetniük 110 ezer forint bűnügyi költséget.

A nő 2018. novemberében feljelentést tett, miszerint előző este a Dózsa utcán egy helyi férfi három fiával bántalmazta a férjét. Rugdosták, pajszervassal ütötték, majd lányukat és őt is a megütötték. A bántalmazás következtében férjének eltört az orra, lányával könnyű sérüléseket szenvedtek.

Ezen tényállításokkal a nő négy személyt hamisan vádolt meg. Feljelentése alapján nyomozás indult, amelyben a férjét is kihallgatták, aki szintén beszámolt a fenti cselekményekről.

A megnevezett férfiakat a rendőrök garázdaság bűntette miatt kihallgatták. Utóbb a házaspár beismerte, hogy valótlanságokat állítottak, így a nyomozást megszüntették.